IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Серена Уилямс не е фен на диетите, но пак се съобразява какво яде

2 септември 2013 07 45

Макар че гори стотици калории на ден, дамата хапва балансирано и в по-малки порции

Снимка: сп. DuJour

Снимка: сп. DuJour

Серена Уилямс е N1 в женския тенис и вече е изключително уверена на корта и извън него. Преди обаче дамата е имала големи проблеми с възприемането на фигурата си и сравненията с по-слабата ѝ сестра Ванеса.

В новия брой на сп. DuJour тенисистката е изключително елегантна и без притеснения отваря темата за своите съмнения в миналото. Уилямс признава, че макар да е била професионален спортист, са и трябвали години за да възприема тялото си.

„Израснах с много сестри. Бях най-малката и доста пълна. Сестра ми Винъс от друга страна беше висока и слаба. И когато си обграден от хора, които са слаби и също са атлети, е много трудно да си OK с по-едро тяло", казва дамата.

„Нито една спортистка няма гърди като моите, но аз трябваше да се науча да възприемам и харесвам формите си", допълва малката Уилямс.

Серена съветва всички, които имат проблеми с тялото си, да си дадат време и да го приемат.

„Невинаги съм била толкова самоуверена. Всъщност започнах да се чувствам така едва преди 6-7 години".

Снимка: сп. DuJour

Тенисистката признава, че не си пада по диетите, защото целта ѝ е да води здравословен начин на живот. Тя обаче рядко яде месо и набляга на зелените зеленчуци като спанак и краставици. Освен това спортистката пие постоянно вода.

Ето и какво често похапва звездата, за да пази форма и да храни мускулите си:

Серена не е фен на закуската, но пък знае нейната важност. Затова тя се спира на мюсли.

Преди мач звездата задължително комбинира протеини с въглехидрати, като често си прави пуешки наденички с печени картофи. Серена избягва да играе на празен стомах.

Уилямс се опитва да балансира храната в режима си и когато консумира месо, то е пилешко, пуешко или риба, гарнирано със задушени зеленчуци. Напоследък дамата е ограничила почти до минимум месото и залага основно на сурови плодове и зеленчуци. Това ѝ осигурява необходимите витамини, минерали и антиоксиданти.

Все пак топтенисистката не се отказва от всички изкушения и понякога си позволява черешов пай. Освен това от време на време хапва и пица със сирене и пържени картофи. Все пак човек трябва да си угажда и дори когато е на диета или някакъв режим, е необходимо да се възнагради за усилията, които полага.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари