IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога е най-вероятно да „съгрешите“ с храна

7 февруари 2014 16 00

Най-изкушаващи са тортата, чипсът, бисквитите и шоколадът

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Колкото повече дни минават от Нова година насам, толкова повече хора забравят за новогодишните си обещания, които са отправили към самите себе си. След празниците голяма част от хората се чувстват мотивирани да се хранят добре, да отслабват и да изключат нездравословните продукти от менюто си. За съжаление, по това време на годината почти всички хора са приключили своите диети и дори са се върнали към нормалното си ежедневие от преди това.

Според ново проучване половината от хората, които са прекратили диетата си, са го направили, тъй като са се изкушили от следобедната закуска. Оказва се, че е най-вероятно човек да „съгреши“ с някоя „забранена“ храна точно в 16:12 часа. Тогава хората биха опитали чипс, бисквити, сладкиши или шоколад.

Интересно обаче, вместо човек да си вземе забележка и да се поправи, обикновено той обвинява другите. Една трета от анкетираните набедяват своите партньори за провала на диетата си, докато един на всеки десет човека смята, че колегите му са виновни за неговия развален здравословен режим, защото носят неподходяща храна на работното място.


Над една четвърт от хората признават, че на храната по време на диета ѝ липсва вкус, затова те са толкова изкушени от следобедните закуски. За 36 на сто пък е много трудно да се въздържат, когато виждат, че някой друг се храни. Мъжете изглежда имат по-силна воля, що се отнася до диетите. 69 на сто от тях успяват да изкарат един месец, докато процентът при жените е 63.

Според диетолога Дора Уолш хората трябва да бъдат подготвени, че около 16:12 може да им се дояде нещо сладко. В този момент от деня има вероятност кръвната захар да бъде ниска, което автоматично предизвиква желание за нещо сладко у човека. Съветът на специалистите е да се храните по-малко, но по-често, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари