IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искате да отслабнете? Пазарувайте по-често!

21 март 2014 13 31

Хората се отпускат и купуват прекалено много неща, когато пазаруват веднъж седмично

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всеки човек, който иска да отслабва, знае, че трябва да стои далеч от изкушенията, ако иска да успее. Дали това обаче е правилната стратегия, що се отнася до пазаруването?

Оказва се, че хората, които пазаруват веднъж седмично, купуват повече неща, отколкото са им необходими.

Според ново проучване две трети от хората (64%) преяждат в срок до три дни, след като са напазарували храна за една седмица. Те признават, че са далеч по-щастливи да закусват вредни храни като чипс и бисквити, когато техните рафтове са пълни. За повечето хора обаче голямото пазаруване е ритуал, който извършват всяка седмица.

В чужбина една от основните причини този вид купуване на храна да процъфтява е пазаруването от интернет супермаркети. Оказва се, че 38% от хората избират да напълнят хладилника си именно по този начин. Интересен е фактът, че самият акт на пазаруване кара една трета от хората да се чувстват гладни.

21% от хората хапват още докато пазаруват в магазина и накрая на касата плащат за частично изядени продукти. Така че, ако хората наистина искат да отслабнат, по-добре е за тях да купуват по-малки количества храна, но по-често. Доказано е, че по този начин човек консумира по-малко и по-здравословна храна.

Според експерта Лий Смит „всички хора на диета знаят, че ключът към намаляването на теглото е да се премахне изкушението“. Ето защо голямото седмично пазаруване е „катастрофално“ за толкова хора. Особено уязвими са заетите родители, които нямат достатъчно време да пазаруват и винаги купуват повече храна за техните деца, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
За да не се купуват излишни (и вредни в повечето случаи) храни човек трябва да пазарува след като добре се е нахранил. Отидеш ли гладен на пазар ... лошо ти се пише. ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
http://tochica.com/l ( преди 10 години )
http://tochica.com/l ( преди 10 години )
http://tochica.com/l ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )