IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-доброто време да се храните, ако спазвате диета

2 април 2014 10 11

Според диетолозите оптималното време за закуска е 7:11 часа

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всички хора, които искат да отслабнат, се стремят да се хранят само със здравословни храни и да избягват неподходящите. В някои случаи те редуцират и големината на порциите, за да се вписват в препоръчителния прием на калории. Според изследване обаче ключът към успеха се крие във времето на хранене.

Ново проучване очертава кое е най-доброто време за закуска, обяд и вечеря, ако човек иска да се раздели със своите излишни килограми.

Оказва се, че оптималното време за закуска е малко след 7:00 часа или точно 7 часа и 11 минути. Препоръчва се обядът да бъде консумиран в периода между 12:30 и 13:00 часа, като най-подходящо е това да се случи точно в 12:38 часа.

Отлагането на вечерята за след 19:00 часа може да бъде пагубно за хората, спазващи диета. Резултатите показват, че най-добре е последното хранене за деня да бъде между 18:00 и 18:30 часа или най-точно – в 18:14 часа. Изследването разкрива още, че 84 на сто от диетолозите смятат, че придържането към определени часове на хранене е от решаващо значение за хората, които искат да загубят тегло.

76% от специалистите са на мнение, че закуската е най-важното хранене и ако човек се храни всяка сутрин, това ще му помогне да се справи по-добре с калориите. Вечерята също трябва да се яде рано, за да се максимизира загубата на тегло. Хората са по-малко активни през нощта, което означава, че допълнителните калории са по-склонни да се превърнат в мазнини.

Изследването доказва популярното твърдение: „Яжте закуска като цар, обяд като принц и вечеря като просяк“. Резултатите показват, че „най-опасното“ време за хората, спазващи диета, е между 18:00 и 22:00 часа – тогава най-много диети се провалят, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Katnip ( преди 10 години )
Да, за диета най-ефикасно е ако направо можем да не вечеряме. Има голям ефект. Или ранна вечеря поне. На мен винаги ми влияе добре, само че не успявам да съм на такъв режим за постоянно и да ми стане навик. На иде ми, дойде ми.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
ами, започваме да ставаме в 7
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар