IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диета със спагети

10 април 2014 08 35

Развихрете се в кухнята, за да ви е вкусно и диетично

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Обичате ли спагети? Ако отговорът е да, помислете си какво би било да можете да похапват е любимото си ястие и да отслабвате. Точно така, със спагети може да се вталите! Ако не ни вярвате, питайте италианците. Макар спагетите да са смятани за враг на фината фигура, в тяхната родина консумацията е висока, но талията е слаба.

Разбира се, трябва да внимавате как ги овкусявате и да не прекалявате с количеството. Освен това е важно да не ги преварявате, а да останат леко жилави.

Ето и примерно меню, което може да хапвате в продължение на седмица:

Закуска: 1 филия черен/пълнозърнест хляб, намазана с масло; 1 твърдо сварено яйце или 1 чаша кисело мляко.

10 часа: 1 чаша нискомаслено прясно мляко

Обяд и вечеря: Сварете 175 г спагети и ги овкусете с някой от описаните по-долу сосове. Може да добавите и прясна салата с лимонов сок.

16 часа: Плодове според сезона

Не забравяйте да пиете минимум 2 л вода, билков чай и неподсладено кафе.

Сосове:

С месо

Задушете 80 г телешко месо с 1 с. л. олио и малко вода. След няколко минути добавете 1 с. л. доматено пюре и 1 ситно нарязана чушка. Залейте с половин чаша зеленчуков бульон и варете още малко. Добавете и магданоз и чубрица на око.

Вегетариански

Разбъркайте 6 супени лъжици кисело мляко с 1 с. л. сметана, 1 кафеена чаша лимонов сок и връзка стрит босилек. Добавете плодове по избор.

С риба

Смесете 2 с. л. кисело мляко с 3 с. л. бяло вино и 2 с. л. нискокалорична майонеза. Разбийте на сняг 1 яйце и го добавете към соса. Сварете 50 г немазна риба и добавете към спагетите и соса. Може да овкусите и с копър или девесил.

Със сирене

Нарежете на ситно два домата и ги разбъркайте с 2 с. л. кисело мляко. Запържете една лъжица олио с 1 с. л. доматено пюре и към тях добавете доматите и млякото. Подправете с босилек и 30 г сирене.

С круши

Сварете една голяма круша с половин чаша вода и половин чаша лимонов сок. Смачкайте омекналия плод и добавете половин чаша кисело мляко, като оставите соса от плода в съда. Поръсете сместа върху спагетите и гарнирайте с още свежи резенчета круша.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )