IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пречат ли бананите на диетата?

2 юни 2014 05 20

Плодът все пак може да влезе в диетата ви, но не трябва да прекалявате с количеството

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Много диети забраняват бананите. В съзнанието на дамите те са се превърнали в една калорийна бомба, която не трябва да докосват. Истината обаче е, че всяко нещо, което се консумира с граници, е полезно и не води до напълняване. Ако ядете по десет банана на ден плюс останалите ястия, разбира се, че ще качите килограми. В случай, че хапвате основно този плод през деня – не се изненадвайте, ако олекнете.

Помагат ли бананите на отслабването?

Един средно голям банан съдържа около 108 калории. Той има 17.5 г въглехидрати. Тялото ни се нуждае от тях, но в умерени граници и ако се прекали с количеството им, се увеличават и килограмите. Бананите обаче са полезни и защото съдържат фибри, витамини и минерали. Те са източник и на пектин, който пък създава илюзията, че стомахът е пълен. Това ги прави идеален продукт при диети.

Тези плодове имат нисък гликемичен индекс, който също помага при отслабването. Бананите поддържат ниски инсулиновите нива в организма, което потиска желанието за сладко.

Здравословно повишаване на теглото

Бананите могат да ви бъдат полезни и ако искате да натрупате килограми по здравословен начин. Достатъчно е да ги смесите с мляко и да ги пуснете в шейкъра. Те съдържат витамин B6, който регулира кръвното налягане и подпомага производството на кръвни телца в организма. Плодът съдържа и магнезий, който пък е полезен за костите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )