IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митовете за плоския корем

11 юни 2014 06 40

Не им вярвайте

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Всички искаме плосък и стегнат корем и сме готови да работим здраво за него, особено когато лятото наближава. Проблемът е, че мнозина хвърлят усилията си на вятъра, защото се ръководят от погрешна информация за това как да постигнат мечтания корем.

Ето и 5 мита, в които не трябва да вярвате:

Повече коремни – по-стегнат корем

И да правите стотици коремни преси, това не ви гарантира плочки на корема. Истината е, че всеки човек има плочки, но те са скрити под пластове мазнини. Ако искате да изглеждате добре, трябва да се фокусирате първо върху това да стопите този мазен слой.

Глад до смърт гарантира плосък корем

Някои от вас сигурно си мислят, че гладът е единственият начин да отслабнат. Но това не е така. Може да гладувате и това да свие стомаха ви и да създаде илюзията, че вече отслабвате. Но ако се подложите на мъчителен глад, хем няма да подобрите фигурата си, хем ще съсипете здравето си. Гладът съсипва метаболизма ви и организмът вече не гори мазнини.

По-добре започнете да се храните здравословно и да спортувате и ако сте търпеливи, резултатите ще се появят.

Хапчета за отслабване и добавки

Може да звучат примамливо и да ви обещават плосък корем, но това далеч не е така. Ако обърнете внимание, почти всички подобни лекарства/добавки действат на база обезводняване (диуретици) и често в листовките е обяснено, че трябва да се движите повече и да намалите приема на храна. Е, познайте – и без хапчетата, ако заложите на упражненията и разумното хранене ще отслабнете.

Пакетирани диетични продукти за чудати резултати

Има много подобни храни в опаковки, които уж ви помагат да отслабнете. Често те съдържат рафинирана захар и много съставки, които не са необходими на тялото ви. Освен това част от тях имат висока калорийна стойност и без да се усетите, вие реално поемате над желаните калории.

Избягване на въглехидратите

Мнозина вярват, че като не ядат въглехидрати отслабват. Това обаче не е така – просто има добри и лоши въглехидрати и ако се придържате към първите няма да имате никакви проблеми с теглото си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

haha ( преди 9 години )
Аз получих плосък корем без да искам.С много упражнения, здравословно хранене и движение. Щом видх плочките, не можех да повявам.Сега стъпвам гордо и се надувам. не е шега работа, преди година бх 90 кг, застрашена от болести, сега изглеждам супер
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )