IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йо-йо ефектът е лош не само за тялото, но и за портфейла

12 юни 2014 10 01

Жените харчат големи суми пари в опити да отслабнат

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Едва ли има жена, която поне веднъж в живота си не се е замисляла да започне диета. Разбира се, има дами, които никога не са спазвали стриктен хранителен план, защото залагат на балансираното хранене. Съществува обаче и един отделен тип жени, които постоянно са на диета.

За една година те могат да опитат поне 3-4 различни диети и никога не са доволни. За тях борбата с килограмите е постоянна. Този тип дами пълнят къщата си с всякакъв вид нискокалорични храни, смятайки че по този начин ще успеят да преборят килограмите. Освен това имат фитнес облекло, което обаче рядко използват.

Тези жени обикновено са жертва на йо-йо ефекта на диетите. Във Великобритания, например, този тип дами опитват над 15 различни вида хранителни планове. Това е лошо не само за тялото им, но и за техния портфейл. Оказва се, че вманиачените по отслабването харчат хиляди левове през целия си живот, за да достигнат желаните килограми.

Ново проучване показва, че 60 на сто от жените „маниачки“ на тема диета, опитват между 15 и 20 различни диети през целия си живот. Резултатите сочат, че средно една жена харчи по около 1500 паунда (около 3600 лева) годишно за фитнес уреди, членства във фитнес или посещения на различни спортни тренировки.

Освен това 2000 паунда (около 4800 лева) годишно се харчат за хранителни планове – изготвяне на специални диети, нискокалорични храни и хранителни добавки. Този негативен ефект не само върху женското тяло, но и върху финансите на дамите, си има своето обяснение.

Големият проблем е, че масово липсва информация какво трябва да прави човек, след като приключи своята диета. Освен това много жени все още не разбират, че желаното тегло може да се постигне и чрез балансирано хранене, без да се налага да се стига до гладуване или стриктни ограничения, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )