IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диетата 5:2 може да ви направи по-податливи на инфекции

23 юли 2014 09 31

Рискът скача с 20 на сто

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Популярната диета 5:2 има много почитатели особено сред нежния пол, тъй като тя позволява различни волности в храненето. Най-общо казано 5 дни от седмицата човек може да консумира каквото пожелае, а 2 дни трябва да сведе приема на калории до около 500-600 на ден.

Експерти обаче предупреждават, че този хранителен режим може да ви направи по-податливи на инфекции. Предишни изследвания показват, че диетата 5:2 наистина постига желания ефект за загуба на тегло, а според други дори удължава живота и понижава кръвното налягане.

Учени от Университета в Бат обаче предупреждават, че драстичния хранителен режим може да увеличи риска от инфекции с 20 на сто. Изследователите провели експерименти с плодови мухи в продължение на една година и достигнали до обезпокояващите резултати, пише Daily Mail.

Ето какво споделя доктор Ник Приест, който е и ръководител на изследването: „Много проучвания са документирали ползите от ограничаващите диети, но се наблюдава липса на данни относно стойностите на заболяванията при хората, които следват тези антиейдж хранителни режими“.

„Ние знаем, че някои напрежения като глад или излагане на патогени могат да удължат живота и да повишават плодовитостта, но открихме, че по ирония на съдбата те са компромис по отношение функцията на имунната система“, споделя още изследователят.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Sunny Girl ( преди 9 години )
помага и то много- от специално подбрани съставки е и действа така че ефективно топи мазнините.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Цветомира ( преди 9 години )
какво е това зелено кафе ме момичета? помага ли наистина при отслабването.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Детелина ( преди 9 години )
ще споделя и аз стига да бъда доволна след месец.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )