IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече полезни храни не е равно на отслабване

29 юли 2014 06 20

На първо място трябва да се разделите с висококалоричните изкушения

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Както е известно, плодовете и зеленчуците са изключително полезни, затова те трябва да присъстват във вашето ежедневно меню. Дори да увеличите техния прием обаче, това не ви гарантира тънката талия, за която мечтаете.

Според ново изследване консумацията на повече пресни продукти не води задължително до загуба на тегло, особено ако плодовете и зеленчуците не заместват висококалоричните храни в диетата на човек.

Повишеният прием на полезни храни трябва да бъде придружен от други промени в начина на живот като увеличаване на физическата активност, например. Само по този начин човек може да получи желания ефект, към който се стреми.

До тези заключения учените стигнали, след като разгледали резултатите от предишни проучвания, изследващи консумацията на плодове и зеленчуци, както и загубата на тегло. Няма определена формула по отношение на полезните храни, която хората да следват и която може да им гарантира точно определена загуба на килограми.

Казано с други думи, ако искате да отслабнете, вие трябва да заложите изцяло на здравословен режим на хранене, а не да разчитате само на повече плодове и зеленчуци. Те няма да ви помогнат, ако вие продължавате да се храните с висококалорични вредни храни.

Разбира се, дори да нямате желание да отслабвате, това не означава, че трябва да пренебрегвате плодовете и зеленчуците. Те осигуряват редица ползи за здравето на човек, затова е важно да ги консумирате ежедневно.

Изследване от май 2014 година установи, че яденето само на две порции плодове и зеленчуци на ден намалява риска от инсулт с една трета, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )