IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрите етерични масла за отслабване

30 юли 2014 14 20

Заложете на ароматерапията

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато един човек иска да отслабне, той най-често прави промени в начина си на хранене и увеличава своята физическа активност. Много малко са тези, които биха заложили на етеричните масла като средство за загуба на тегло.

Тези масла обаче могат да бъдат важен инструмент в отслабването, независимо дали ги използвате като ароматерапия или чрез директен прием. Някои етерични масла имат силата да потиснат вашия апетит напълно естествено, както и да ви накарат да се отпуснете.

Може да използвате маслата, като ароматизирате вашия дом или баня. Друг начин е да сложите 3-4 капки масло върху някаква тъкан и след това да вдишвате от нея дълбоко. Две капки етерично масло в чаша вода също ще ви помогнат да отслабнете.

1. Етерично масло от грейпфрут. То има много ползи за здравето, но основният му ефект е ускоряване на метаболизма и изгаряне на мазнините. Етеричното масло от грейпфрут е богато на витамин С заедно с други важни ензими, които могат да помогнат за детоксикацията на тялото. Миризмата на това масло е достатъчна за стимулиране на отслабването, но за по-силен ефект, използвайте две капки от него в голяма чаша с вода.

2. Етерично масло от бергамот. То може да изиграе голяма роля в ароматерапията за загуба на тегло. Маслото от бергамот ви кара да се отпуснете, докато едновременно с това стимулира ендокринната ви система. Ако ядете под стрес, това етерично масло определено може да подпомогне вашите усилия да отслабнете.

3. Етерично масло от мента. То е отлично за потискане на апетита, както и ефективно средство за лечение на проблеми с храносмилането. Може да се насладите на мощния аромат на етеричното ментово масло, докато си почивате или да разредите две капки от него във вода. Изпийте течността след хранене, за да увеличите усещането си за ситост.

4. Етерично масло от лимон. То има идентични свойства като тези на етеричното масло от грейпфрут.

5. Етерично масло от канела. То е толкова ароматно, че може да бъде използвано и за готвене. Етеричното масло от канела ще ви помогне да контролирате нивата на кръвната захар, както и да подпомогнете своето храносмилане. Може да го използвате още като тоник или просто да се наслаждавате на приятния му аромат, докато почивате.

6. Етерично масло от портокал. То има силен успокояващ ефект, което се отразява добре на настроението ви и в случаи на депресия. Ако пиете по няколко капки етерично масло от портокал в чаша с вода, това може да насърчи производството на повече храносмилателни секрети.

7. Етерично масло от пачули. Чудесно за релаксация, това масло също може да действа като диуретик, ако бъде погълнато. Използвайте го, за да се отпуснете, когато се чувствате гладни и искате да избегнете изкушението на „забранените храни“.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Карра ( преди 9 години )
Само с тях не може, но доста помагат - личен опит .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )