IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, които задължително трябва да избягвате при диета

13 август 2014 13 01

В противен случай тя няма да проработи ефективно за вас

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато започвате диета е важно да намерите подходящата, която да не лиши организма ви от важни вещества. По-добре да отслабвате бавно и здравословно, отколкото бързо и неправилно.

Ето какво в никакъв случай не трябва да правите, когато сте на диета:

Да премахвате от менюто си цяла хранителна група

Липсата на някоя от хранителните групи може да доведе до хранителен дефицит. Не премахвайте нито въглехидратите, нито мазнините. Намерете продуктите, които съдържат „добрите” от тях . В повечето случаи трупате килограми, защото прекалявате с количеството им, а не защото изобщо ги консумирате.

Да залагате само на кардиото

Ако живеете на бягащата пътека, но не докосвате гирите, изпускате голяма част от фитнес-пъзела. Силовите тренировки помагат за оформянето на мускулите и подсилват тялото и метаболизма.

Да тренирате на гладен стомах

Когато тренирате гладни, калориите се горят от мускулите, а не от мазнините. Хапването преди спорт е задължително, защото дава енергия и подхранва мускулите.

Да пропускате спането

Сънят е особено важен при диета, тъй като тялото получава по-малко калории и се нуждае от енергия и почивка, за да може да издържи на тренировките. Липсата на сън ще ви попречи и да овладеете апетита си, който се изостря, когато организмът не е отпочинал.

Да пропускате хранения

Намаляването на калории е ключово при отслабването, но пропускането на цяло хранене води до объркване на метаболизма.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )