IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 неща, които могат да повишат апетита ви

19 август 2014 10 20

Вземете ги под внимание, за да не напълнеете

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Дори да имате режим и да сте свикнали да поемате едно и също количество храна, има някои фактори, които лесно могат да повишат апетита ви. За да не се чудите излишно защо ви се хапва повече, научете ги сега:

Климатикът

Когато е студено, хапваме повече калории, защото тялото се нуждае от енергия, за да бъде топло. Не се изненадвайте, ако постоянно ви се яде, когато над главата ви дъни климатикът и кожата ви е охладена. Тя просто иска да се стопли! 

Лекарства

Четете внимателно какви хапчета си взимате. Голяма част от антидепресантите влияят на апетита ви. Консултирайте се с лекаря и дерматолога си за всяко изписано лекарство и страничните ефекти от него.

Добавки

Също като някои лекарства и добавките могат да подсилят глада ви, особено тези, които действат като диуретици.

Промяна в тренировката ви

Промяната в тренировката ви е задължителна, тъй като така мускулите няма да привикват към определен тип упражнения. Новите движения организмът обаче отчита като нещо различно и докато се напасне към тях, може да пожелае да увеличи енергийния си баланс, което означава, че ще ви се хапва повече. За да може да отслабнете, опитайте да овладеете глада си с много течности, плодове и зеленчуци. 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )