IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подсилите метаболизма си сутрин

22 август 2014 06 40

Изгорете повече калории още от началото на деня

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Метаболизмът е от ключово значение, когато става въпрос за отслабване. Ето защо не се препоръчва човек да гладува, когато иска да се раздели с нежеланите килограми.

Колкото по-малко храна приемате, толкова по-бавен става вашият метаболизъм и това затруднява отслабването ви. От друга страна бързият метаболизъм работи именно в желаната посока – загуба на тегло.

Затова, ако искате да подсилите своя метаболизъм още от сутринта, разберете какво трябва да направите:

1. Упражнявайте се. Сутрешната тренировка не дава просто жизненост. Тя помага и за увеличаване на метаболизма – според проучвания най-ефективно, отколкото тренировките по което и да е друго време от деня. Така че събудете се с усмивка и започнете деня си с няколко упражнения.

2. Добавете интензитет. Според скорошно проучване една интензивна тренировка в продължение на 2 минути и половина може да доведе до по-бързо изгаряне на калории през целия ден – до общо 200 калории повече.

3. Не отлагайте закуската. Никога не трябва да пропускате закуската, защото сутрешното хранене помага да запазите бърз своя метаболизъм. Яжте достатъчно обилна закуска малко, след като станете, за да има тялото ви енергия за цялата сутрин.

4. Правете междинно хранене между закуската и обяда. Не се притеснявайте – напълно възможно е да се храните в междинни часове и все пак да отслабвате. Важното е обаче храната, която консумирате, да бъде здравословна и засищаща. Най-добрите варианти са да заложите на антиоксиданти и протеини, които могат да дадат допълнителен тласък на вашия метаболизъм.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Нина ( преди 9 години )
да но понякога метаболизма изиска допълнително засилване. аз си помагам с екстракт от зелено кафе и обилна закуска от плодове.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар