IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Течностите – как надебелявате с тяхна помощ

27 август 2014 14 01

Навиците, които ви карат да увеличавате теглото си

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато става въпрос за надебеляването и отслабването, човек обръща внимание най-вече на храните. И с право, разбира се. Докато те са основен източник на калории и мазнини, течностите също могат да повлияят на вашето тегло и то по неблагоприятен начин. Много често хората не осъзнават лошия ефект от това, което пият, което води до надебеляване.

Ето и по какъв начин течностите могат да ви докарат няколко нежелани килограма отгоре:

1. Прекалявате със смутитата и фрешовете.

 Те са много полезни, но също имат своите скрити недостатъци. Някои от шейковете и фрешовете могат да бъдат истински захарни бомби, които съдържат много калории в една чаша. Най-добре правете смутитата и фрешовете у дома, вместо да разчитате на предварително подготвени продукти, които купувате от магазина.

2. Не пиете достатъчно течности.

Много хора не осъзнават, че водата всъщност е антиоксидант. По-конкретно водородът помага на тялото да се предпази от свободните радикали. Проблемът е, че много жени и мъже не приемат достатъчно количество вода всеки ден. Освен това човек често бърка жаждата с глад и консумира храна, вместо течности.

3. Прекалявате с бирата.

Алкохолът като цяло е гаранция за допълнителни калории и натрупване на килограми. Най-добрият избор сред алкохолните напитки са виното и шампанското. Бирата може да предизвика възпалителна реакция, която да доведе до големи колебания в теглото или най-малкото – интензивно подуване на корема.


4. Пиете диетични газирани напитки (без захар).

Не се заблуждавайте, макар че на тях пише „без захар“, те могат да бъдат също толкова вредни, колкото обикновените газирани напитки. Диетичните напитки променят начина, по който тялото реагира на захарта, тъй като подсладителите са между 300 и 600 пъти по-сладки от обикновената захар. Те обаче не са достатъчни на тялото, което ви кара да консумирате повече от тях или да търсите други храна с истинска захар.

5. Слагате добавки към кафето.

Обикновеното кафе подпомага производството на адреналин, което държи ума ви бистър. Ако прекалите с кафето обаче (повече от три чаши на ден), вие ще получите обратния ефект и ще се чувствате по-уморени от обикновено. Освен това, ако консумирате кафе с различни добавки като мляко, сметана, натрошени бисквити и т.н. може да се сдобиете с допълнително количество калории.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )