IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8-те препятствия по време на диета

19 ноември 2014 09 01

Как да ги преодолеете

Снимка: domainehome.com

Снимка: domainehome.com

За всеки от нас е истинско предизвикателство да се придържа към диетата, която е започнал. Първите няколко дни са най-лесни, защото човек е най-мотивиран. После обаче, ограниченията в храненето започват да стават все по-трудни. Има много препятствия по пътя на успешната диета, но всички те могат да бъдат преодолени!

Вижте кои са 8-те най-чести дилеми по време на диета, с които вероятно ще се сблъскате и които трябва да преодолеете:

1. Изкушавате се от храната на околните

Един от най-често срещаните проблеми по време на диета, е когато ние се ограничаваме, но близките ни продължават да консумират калорични храни и да ни изкушават. Трудно е да сте на варени зеленчуци, когато половинката ви хапва пицата, която вие обожавате. Трябва обаче да сте наясно, че другите хора няма да започнат да се ограничават заради вас. Вие сте човекът, който трябва да си наложи да не се отклонява от режима си на хранене!

2. Искате незабавни резултати

Всеки, който се опитва да отслабне, мисли, че още първата седмица ще се стопи. Когато това не се случи, той се разочарова и започва да става все по-склонен да се откаже. Важно е редовно да си напомняте, че загубата на тегло отнема време. Това не се случва за една нощ, нито за една седмица. Бъдете търпеливи!

3. Променяте вида на диетата си постоянно

Ако променяте начина си на хранене непрекъснато, това не е добре за тялото ви. Вие няма да се чувствате сити и удовлетворени никога, а това може да ви накара да ядете повече, отколкото трябва. Вместо да си сменяте диетите, изберете си един максимално здравословен план на хранене и се придържайте към него.

4. Мерите се на кантара по няколко пъти на ден

Това е супер обезкуражаващ навик, от който трябва да се откажете. Не се качвайте на кантара повече от веднъж на ден. След края на първата си седмица на диета, разредете меренето през няколко дни, а най-добре е да се мерите веднъж седмично. Не се обезкуражавайте, дори да сте свалили само един килограм на седмица!

5. Вие приемате допълнителни калории с питиетата си

Хората, които са на диета трябва да се придържат към пиенето само на вода, чай и/или фреш, но много от тях пият газирани напитки и/или алкохол, което им пречи на отслабването.

6. Вие сте гладни през цялото време

Ако сте нонстоп гладни, това значи, че гладувате прекалено. По-добре яжте по-големи порции храна, но тя да е здравословна. Ако ядете твърде малко, тялото ви ще изгуби енергия. Наблегнете на плодовете и зеленчуците и на пълнозърнестите продукти и няма да се чувствате гладни.

7. Вие не можете да се откажете от някои любими храни

Има хора, които са свикнали да хапват пица, паста или сандвич през ден и за тях е много трудно изведнъж да изключат всичките си любими храни от менюто си. Ако искате успехи, трябва да се откажете от навика да ядете точно тези определени храни. Опитайте се да преоткриете други, по-различни и диетични вкусове.

8. Пристрастени сте към пакетираните закуски

Някои хора търсят спасение на глада си в пакетираните закуски като солети, крекери, бар с мюсли и др. Те обаче не са толкова здравословни, колкото си мислите, защото съдържат повече въглехидрати, отколкото е добре да консумирате по време на диета. Ако искате да се насладите на здравословни закуски, всичко, което трябва да направите е да си нарежете някакъв плод, или да хапнете парче сирене или порция кисело мляко.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари