IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да отслабнете, докато се мотаете с приятелки

4 февруари 2015 14 32

Губите калории, докато се забавлявате

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Жените постоянно мерят теглото си и са особено критични към себе си. Винаги искат да са по-слаби и по-слаби. Мотивацията им да се подложат на диета и да спортуват редовно обаче убягва на повечето и накрая си остават само с желанието и мрънкането, че искат да махнат излишните килограми, но все не им се получава.

Ако и вие имате проблем с волята, по-добре мобилизирайте приятелките си, защото тяхната подкрепа ще ви е необходима.

Има лесни начини неусетно да се вталите, докато се забавлявате с близките си. Ето и няколко идеи:

Направете нещо различно, но динамично

Вместо да заседнете в любимия си бар и да се наливате цяла вечер с калорични коктейли от бар стола, организирайте се и отидете на танци. Може да посетите салса клуб. Или пък да се възползвате от зимата и да покарате кънки на лед в приятна компания.

Изберете си нещо, което не сте правили (или правите много рядко) и ви доставя удоволствие, като същевременно имате възможността да се раздвижите в приятна компания и да релаксирате.

Сформирайте готварски клуб

Изберете си поне една вечер от седмицата, в която да се събирате с приятелки и да си организирате състезание. Например най-вкусната диетична салата; здравословен десерт и т. н. Така ще хапвате здравословно, ще научите някоя и друга рецепта и ще прекарате една лежерна вечер с приятелки.

Направете малко бягство през уикенда

В края на седмицата е идеалното време да се махнете от шумния град и да се отдадете на природата. Превърнете в навик дългите разходки и игри на плажа, походите в планината, ездата в полето и др. занимания, които ще ви измъкнат от ежедневието и ще ви държат във форма.

Ден за спа

Сауната е много полезна, защото вади токсините от кожата, обновява клетките и ви помага да намалите теглото си. Организирайте си женски спа ден, в който може да поплувате, да отдъхнете в джакузито, да си направите антицелулитен масаж, сауна, парна баня (и всички други видове бани) . Ще се почувствате като нов човек и освен това ще повдигнете самочувствието си!

Присъединете се към някоя кауза

Напоследък е много модерно различни каузи да бъдат обвързани с висока физическа активност. Колоездене или маратон в помощ на борбата срещу рака/затлъстяването/СПИН-а или почистване на парка или центъра на вашия град. Съберете приятелките си и дайте своя принос към обществото. Може пък и да се запознаете с нови и интересни хора като бонус.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари