IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 причини никога да не се измъчвате с диети

5 март 2015 07 45

Защо не трябва да спазвате строги хранителни режими

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Непрекъснато пишем варианти за различни диети и обясняваме защо е хубаво да намалите храната и как бихте могли да влезете във форма най-бързо за топлите месеци. Сега решихме да обърнем внимание и на другата гледна точка – защо не трябва да правите диети.

Ето и 10 основателни причини:

1. Да си гладен е гадно.

Истината е, че гладните хора са изнервени. Тялото им се нуждае от калории и енергия, но те са безмилостни към него. Вместо да пазите диети и да гладувате, просто се хранете по малко и когато мозъкът ви даде сигнал, че вече сте сити, спрете да ядете.

2. Хората няма да искат да излизат с вас по заведения.

Ако вие вечно сте на диети, вашите близки и приятели ще спрат да ви канят по заведения за хранене и по ресторанти, защото ще им омръзне да ви гледат как винаги поръчвате само салати.

3. Диетите засилват конкуренцията между жените.

Жените по принцип имат много силна конкурентна природа. Те стават супер конкурентоспособни, когато става въпрос за прием на калории. Те се мотивират една друга да спазват диети, но също така тази тема ескалира и злобата помежду им.

4. Хората вярват, че ако са слаби, всичко в живота ще им върви.

Жените масово вярват, че трябва да са слаби, за да открият любовта. Смятат, че трябва да са стройни, за да направят кариера и т. н. Разбира се, перфектната фигура изобщо не може да им гарантира късмет и успех в живота.

5. Диетите карат хората да се чувстват виновни.

Хората вече разделят храните на „добри“ и „лоши“, на „чисти“ или „мръсни“ и т. н. Все повече млади хора се чувстват гузни, след като хапнат т. нар. „лоша храна“. Храната не е добра или лоша! Ако ви се яде поничка и изядете една, това няма да ви направи по-лош човек.

6. Диетите не ни учат да обичаме тялото си.

Точно обратното, хората, които вечно са на диета, обикновено имат проблем с визията си. Те никога не се чувстват наистина удобно в кожата си. Ако обичате тялото си такова, каквото е, вие ще сте много по-щастливи като цяло. Не търсете кусурите си в отражението си в огледалото, а се радвайте на предимствата си.

7. Спазването на диети е досадно.

Факт е, че спазването на диета иска концентрацията и вниманието на човек. Той трябва да си осигурява необходимата за режима храна, да я яде в определени часове, да брои калории и т. н. Всичко това е доста ангажиращо, изтощително и досадно.

8. Храната е вкусна, а животът е кратък.

Всички хора трябва да се научат да се радват на живота, тъй като той е кратък. Какво лошо има в това от време на време да си угаждате и да си доставяте удоволствие като си хапвате шоколад, кроасан, сладолед или пица?

9. Хората на диета нямат сили за спорт.

Физическите упражнения са много по-полезни за здравето от диетите и пак могат да ви вкарат във форма. Затова е по-добре да залагате на тях, вместо да гладувате. Освен това хората, които спазват стриктни режими на хранене, нямат достатъчно енергия за редовен спорт.

10. Диетите засилват пролетната умора.

Всички знаем, че пролетта наближава, а с нея идва и т. нар. пролетна умора. Ако точно сега започнете да се подлагате на стриктни диети, има опасност съвсем да изтощите организма си и да не сте достатъчно работоспособни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари