IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаците, че диетата ви е неподходяща

3 юли 2015 08 20

Време е да спрете с абсурдните ограничения

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако след последната си диета се озовахте с чипс в ръка, не се обвинявайте. Вината не е във вас, а в неподходящата диета, която сте били избрали.

Всъщност, за да постигнете успех и да загубите тегло успешно, на първо място вие трябва да сте реалисти и да прецените каква диета би била най-подходяща за вас.

В случай, че искате да се радвате на дългосрочни резултати, вие трябва да превърнете част от диетата си в постоянен хранителен режим.

Ето защо няма място за абсурдни ограничения. За да разберете по-добре кога една диета е неподходяща за вас, прочетете следните признаци:

1. Диетата намалява твърде много приема на калории

Според специалистите всяка диета, която ви кара да консумирате по-малко от 1200 калории на ден, е потенциално опасна. Повечето жени имат нужда да приемат между 1200 и 1400 калории на ден, дори когато отслабват. По този начин те избягват чувството на глад и изтощение, което в крайна сметка може да ги саботира.

2. Диетата премахва цяла хранителна група

Не мислете за зебри. И какво – сега мислите за зебри, нали? Същото нещо се случва, когато се опитвате да се откажете от някои храни. Не се сбогувайте с цяла хранителна група, защото това е твърде строго ограничение, което може да ви изиграе лоша шега. Най-добре търсете баланса и се стремете да се храните здравословно, като от време на време си позволявате дори „волности“.

3. Диетата ви не се вписва в начина ви на живот

Ако имате натоварен график, строгата диета ще ви накара да се чувствате под още по-голямо напрежение. А обикновено в тези моменти човек винаги иска да се храни нездравословно, ето защо има голям шанс да се провалите. Трябва да си изберете диета, която лесно да спазвате, независимо дали сте решили да се храните навън с приятели или сте у дома.

4. Диетата изисква да консумирате една и съща храна ден след ден

Разнообразието е подправката на живота. Ето защо, ако вашата диета не ви позволява да се храните с различни продукти, вие ще се отегчите много бързо.

5. Диетата е изцяло течна

Няма нищо лошо в смути за закуска, но не и в течности, вместо храна през целия ден. Дори напитките да отговарят на необходимия ви калориен прием за деня, те могат да забавят вашия метаболизъм и да предизвикат храносмилателни проблеми.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари