IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да отслабнете по време на почивката си

8 август 2015 08 01

Ако забравите всички "правила" досегашните ви усилия ще бъдат напразни

Снимка: istock

Снимка: istock

Цяла година жадуваме лятната отпуска и то не само защото ще събираме тен на морето, а и защото там ще си дадем почивка от диетите, стреса и всекидневните тренировки. Да, ама не съвсем!

Дори една седмица може да се отрази драматично на теглото ви, ако му отпуснете края и се тъпчете с всички вкусотии, а вечер опитвате половината коктейли от менюто.

Не е нужно да превръщате почивката си в бут кемп, ала все пак е хубаво да спазвате някои прости правила/съвети, които да ви помогнат да запазите извивките и тонуса си.

1.Хранете се разумно

Вероятно ви става лошо като чуете тази фраза, но тя не означава, че трябва да нагъвате само плодове. Какво е лятната почивка без морска храна? Заложете на рибата и другите морски създания, като е препоръчително да ги консумирате на грил или запечени.

Зеленчуците са много лека и освежаваща храна, плодовете също. На плажа може да хапвате кисело мляко, за да ви е леко и да не ви прилошее от жегите, които не са добра комбинация със сладките тежки коктейли и шоколадови гофрети.

2.Малка тренировка не вреди

Дори да е 5 минути, тя веднага ще повдигне тонуса ви. Има куп видеа в Youtube , които може да гледате на смартфона си и с които да се заредите с енергия за поредния хубав слънчев ден.

3.Практикувайте различни водни активности

Хем са забавни, пълни с адреналин, разхлаждат от жегите и поддържат мускулите. Може да се раздвижите в някой аква парк, да покарате водно колело, да се повозите на банан, водни ски, да поиграете плажен волейбол, фризби или дори да се поплацикате с децата. Всичко това води до едно – много изгорени калории.

4.Почивайте пълноценно

Вярвате или не, почивката може също да ви помогне да отслабнете. Това е така, защото освобождавайки се от стреса, връщате баланса на хормоните в тялото си. А често те са причината за тези пристъпи на глад, тъпченето със сладко и странните часове за хранене, поради липса на достатъчно време.

5.Наслаждавайте се на храната

Както казахме, сега не е време за глад. Опитвайте нови неща, но яжте бавно, с удоволствие и не повече от поставеното в порцията ви. Това ще ви спаси от преяждане!

6. Зарежете колата пред хотела

Курортът ви със сигурност има интересни места за разглеждане, които е по-добре да видите от първа ръка, а не от седалката.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари