IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо хората губят битката с килограмите?

18 ноември 2015 05 45

И съвети как да се преодолеят проблемите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Много жени и мъже си мечтаят да отслабнат. При част от тях обаче това така и не се случва. Защо? Причините могат да бъдат много и най-различни, но като цяло почти всичко зависи от волята и желанието на човек за промяна. Отслабването не е лесна цел, но в никакъв случай невъзможна!

В следващите редове ще ви изброим някои от възможните причини, заради които се проваляте в битката с килограмите. Не забравяйте, че за всеки проблем си има решение!

„Отнема твърде много време“

Именно безопасното отслабване е бавното отслабване, така че не искайте за един месец да свалите 10 килограма, например. Бъдете търпеливи и се наслаждавайте на всеки килограм по-малко. Ако устоявате на изкушенията, в даден момент ще постигнете целта си. Просто не се отказвайте от нея.

„Гладна съм“

Загубата на тегло се свежда до проста математика: трябва да приемате по-малко калории, отколкото горите. Ако искате да се храните с висококалорични храни, то ще трябва да се задоволите само с няколко хапки от тях, за да не надвишавате позволените калории. По този начин със сигурност ще бъдете гладни. Най-добре консумирайте здравословни и нискокалорични храни като зеленчуците, богати на фибри храни като пълнозърнестите продукти и добри източници на вода като плодовете. С тях няма да се чувствате гладни.

„Липсват ми любимите храни“

Ако постоянно мислите за шоколад, сладолед, чипс и пица, със сигурност няма да се преборите с килограмите. Освен това вие не можете да поддържате дълготраен хранителен план, който е прекалено ограничаващ. За да успеете, придържайте се към здравословното хранене, но веднъж седмично си позволявайте по нещо „вредно“, но любимо.

„Мразя спорта“

Ако не го обичате, намерете нещо друго, което ви доставя удоволствие. Ако тичането на пътеката във фитнеса не е за вас, запишете се на някакви танци. Възможностите са много, така че със сигурност може да намерите някоя физическа активност, която да ви бъде приятна.

„Опитах всичко и нищо не проработи при мен“

Когато се храните правилно и тренирате, очаквано е да постигате желаните резултати. В случай, че това не се получава обаче, явно имате някакъв проблем. Трябва да се опитате да го разрешите, вместо да се отказвате. Може би не тренирате достатъчно? Или пък редовно? А може би прекалявате със здравословните храни, които все пак съдържат повече калории? Най-добре направете някои промени по отношение на храненето си, както и във вашата фитнес рутина.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари