IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 причини, заради които хората се отказват да отслабнат

6 януари 2016 06 00

Не си търсете извинения

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Малко хора са доволни от теглото и визията си и дори да се харесват в огледалото, трябва да полагат постоянни усилия, за да изглеждат добре. За съжаление, няма магическа формула, с която веднъж да се постигнат перфектните форми и след това човек да спре да се труди да ги запази.

Промени в живота ни като пубертета, раждането, напредването на възрастта или стреса често водят до покачване на теглото, което после ни тормози месеци наред. Свалянето дори на няколко килограма по здравословен начин се оказва тежка битка, за която голяма част от хората нямат сили и воля. И макар суетата да ръководи света и желанието да бъдем красиви е огромно, ето и най-често срещаните причини да губим войната с килограмите:

Отнема много време

Един килограм е равен на 7500 калории. Ето защо всички експерти твърдят, че здравословното му премахване от общото тегло не трябва да става за по-малко от седмица. Това означава, че за да махнете 3-4 килограма, трябва стриктно да следвате хранителен режим и да тренирате поне месец.

Постоянен глад

За да отслабнете, трябва да редуцирате дневния прием на калории. Следователно ще се наложи да хапвате по-малко и то храни, които едва ли ще ви заситят за дълго. По всяка вероятност ще усещате постоянно лек глад, което може да ви демотивира да продължите с режима си.

Край с любимите храни

Пици, сладкиши, шоколадови суфлета, чипсове... Те минават в забвение, когато сте на диета. Те са адски калорични и без да се усетите ще увеличат размера на дрехите ви. Но кой може да издържи години наред само на плодове и зеленчуци? Трудно е и депресиращо...

Мразите упражненията

Да бъдем честни – само с подходящо хранене не се отслабва, Нужно е да се погрижите и за формите си с постоянни тренировки. Ако обаче за вас спортуването е мъчение, не е изненадващо, че в крайна сметка се отказвате да работите за мечтаната фигура.

Опитали сте всичко, но не се получава

Това е доста глупаво извинение, тъй като очевидно не правите нещо правилно. Може би трябва да отидете при специалист, за да установи дали нямате някакъв проблем с метаболизма или друга причина да не се повлиявате от диетите и упражненията. Човек може и да си мисли, че прави адекватните неща, а това да не е така. Всеки организъм е индивидуален и реагира различно на определени храни и движение. Затова не се колебайте да потърсите професионална помощ и не се тъпчете с всякакви „боклуци“ в опит на отчаяние.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари