IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 начина да се лишите от 500 калории и да отслабнете неусетно

10 юни 2016 05 00

Малките усилия водят до големи резултати

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Отслабването изисква някои сериозни промени. На практика трябва да изгорите 3500 калории повече от тези, които приемате, за да намалите теглото си с 0,5 килограма.

Това изглежда почти непосилно, но не забравяйте, че здравословното отслабване не става за ден, а според експертите най-ефективно и безболезнено за здравето такова е за една седмица.

Разпределяйки тези 3500 калории в рамките на седем дни излиза, че можете да се лишите от тях като намалите дневния прием на калории с 500.

Как става това?

1. Пропуснете дневната доза алкохол. Много заведения имат т. нар. „happy hour“, в който питиетата са намалени или дори на половин цена. Ако често се възползвате от тези дискаунти, може би е време да ги пропуснете. Един коктейл съдържа между 500 и 800 калории!

2. Пийте кафето без захар! Така ще спестите между 150 и 250 калории на чаша. Колко чаши пиете на ден?

3. Яжте по-бавно. Експертите по хранене са доказали, че при по-бавно дъвчене, човек се засища по-бързо и „пести“ по 100-150 калории на хранене.

4. Утолете жаждата с вода, вместо с фрешове и безалкохолни. Газираните напитки и натуралните сокове добавят неусетно стотици калории към менюто ви.

5. Гответе храната си у дома. През 2014 година изследване доказа, че хората, които се хранят навън, консумират средно с по 150 калории повече от тези, които го правят у дома.

6. Избягвайте да седите дълго. Дори стоенето прави гори около 60 калории на час. Избягвайте да се заседявате и след като обядвате задължително се разходете. Това ви гарантира разход на минимум 150 калории.

7. Поставяйте вилицата си върху чинията след всяка хапка. Това упражнение ще ви позволи да се храните с по-бавно темпо, да усетите ситост по-бързо и да намалите калориите с 500 в рамките на 24 часа.

8. Спете минимум 7-8 часа. Изследване от 2013 година разкри, че хората, които спят по 7-8 часа на денонощие, консумират с 300 калории по-малко и имат по-голямо желание за спорт в края на работния ден.

9. Тренирайте преди закуска и не вечеряйте след 19 часа. Тази комбинация ще ви помогне да махнете още 520 калории от дневния прием. Японско изследване съобщи, че ако тренирате преди закуска, метаболизмът ви гори до 280 калории повече през деня, а ако се лишите от „вечерните закуски“, избягвате приема на около още 240 калории.

10. Яжте пред огледало. Американско изследване разкри, че хората, които се хранят пред огледало, придобиват по-здравословни хранителни навици и понижават калорийния дневен прием средно с около 400 калории.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари