IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любовта ни прави дебели

15 юли 2016 07 40

И двата пола бързо придобиват вредните хранителни навици на половинката

Снимка: fashionmagazine.com

Снимка: fashionmagazine.com

Мъжете и жените правят какво ли не, за да изглеждат добре и да увеличат шансовете си да срещнат „любовта на живота си“ и изглежда, че когато това се случи, забравят за кантара. Ново проучване на Forzadiet.com показва, че двойките бързо започват да качват килограми, когато влязат в т. нар. „комфортна зона“.

Според изследването това се случва най-прогресивно в третата година след началото на връзката им. 18 % признават, че са натрупали най-много килограми по време на „медения месец“ на връзката си. Комфортната зона се оказва критична за 54 % от влюбените.

Човек качва средно по около 1,8 кг. всяка година, в която е заедно с партньора си, твърдят авторите на проучването.

Две трети от запитаните признават, че промяната в теглото им се дължи най-вече на това, че придобиват вредните хранителни навици на своите половинки. 54 % от жените споделят, че тяхната промяна във фигурата е накарала и мъжете им да се отпуснат.

В проучването се казва още, че двойките могат не само лесно да увеличават телесната си маса, но и да отслабват. 61 % твърдят, че биха се подложили на диета или биха тръгнали на фитнес, ако са мотивирани от начина на живот и активност на любимите си хора.

„Да се влюбиш е най-чудесното нещо на света. Но след като веднъж еуфорията премине и двойките влязат в своята комфортна зона, могат лесно да занемарят здравословните си навици и да се отпуснат. Хубавото е, че все повече влюбени се мотивират един друг за по-здравословен начин на живот и заедно се записват за различни активности и в различни диетични програми“, обясни Лий Смит, мениджър на сайта Forzadiet.com.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
Не любовта, а самодоволството, лакомията и мързелът ви прави дебели.Сякаш преди 70-80 години хората не са се обичали !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар