IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 8 на безопасните за диетата ви плодове

14 април 2017 14 15

Калориите не са единственият критерий, по който трябва да подбирате храната си, когато сте в режим

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Някои плодове имат лоша репутация, когато става въпрос за отслабване.

И все пак, тези хранителни продукти съдържат не само фруктоза, а и много полезни минерали и витамини, които може да ви помогнат да се лишите от излишните килограми. Вижте кои плодове са най-подходящи за вас, ако сте на диета:

1. Банани

Въпреки всеобщото схващане че са чист въглехидрат и сред най-калоричните плодове, 1 банан на ден е доста полезен. Бананите съдържат калий и са чудесна храна за закуска или след тренировка.

2. Папая

Папаята има много фибри и завишено количество вода, така че няма да ви „натовари“ с калории, а междувременно ще раздвижи стомаха ви.

3. Киви

Помага за намаляване на нивата на триглицеридите и има повече витамин С и витамин K, отколкото един портокал. Също така е с ниско съдържание на захар, което го прави идеален за междинни закуски.

4. Ягоди

Този плод съдържа голямо количество антиоксиданти, минерали и витамини, които забавят стареенето и повишават метаболизма, което го прави перфектна храна за загуба на тегло.

5. Портокали

Пълни с витамин С, цитрусовите плодове като цяло имат алкален ефект върху тялото ни. Това помага в борбата с възпаленията и подуването на корема, води и до повишаване на енергийните нива.

6. Ябълки

Ниско съдържание на захар и високо съдържание на фибри и минерали – този плод е добре да се консумира в шейкове или като следобедна закуска.

7. Гуава

Това е друг плод, богат на фибри и с нисък гликемичен индекс, което го прави безопасен за диабетиците, опитващи се да свалят някой и друг килограм.

8. Диня

90% от динята е вода и дори малко количество от нея помага да се чувствате заситени.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари