IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешките, които правите при качване на кантара

5 юни 2017 13 00

Меренето е изкуство

Снимка: Flickr

Снимка: Flickr

Ако сте обсебени от теглото си, със сигурност притежавате кантар, който експлоатирате ежедневно. Качването на кантара се превръща в механично действие, което обаче може сериозно да обърка психиката ви, когато не го правите правилно.

Ето и кои са най-честите и несъзнателни грешки при теглене:

1. Мерите се всеки ден?

Препоръчително е да се мерите веднъж в седмицата, а не всеки ден. Това води до обсебеност и е напълно нездравословно.

2. Веднага след тренировка

Един литър вода е равен на един килограм. При тренировка губите много вода (особено ако е по-интензивна) и така се заблуждавате, че сте отслабнали.

3. Теглите се на чужд кантар

Едно от златните правила при следене на теглото е, че трябва да се мерите на един и същи кантар. Всеки уред има собствени настройки, които може да показват различни резултати от реалните.

4. Теглите се по различно време

Второто най-важно правило е да се мерите в едно и също време на деня. Както се досещате, има огромна разлика дали ще се теглите на гладно или на пълен стомах, рано сутринта или в края на деня. За да отчитате обективни и реални резултати, трябва да съпоставяте цифрите в едни и същи условия.

5. Мерите се с дрехи

Една тениска или потник няма да добави повече от 150 г, но ако сте си сложили маратонки, пуловер и дънки, може да качите до килограм и отгоре над реалното си тегло.

6. Кантарът е на килим

Изследвания са показали, че ако сложите кантара си на килим, ще тежите повече. Уредът трябва да е на твърда повърхност.

7. Теглите в определени дни на месеца

Дамите трябва да знаят, че в дните около менструацията им, тежат повече, тъй като задържат вода. Тогава цифрите на кантара не отговарят на теглото им. Не забравяйте, че стрелката на кантара не е фактор дали изглеждате добре или не.

Има хора с по-масивни и тежки кости, мускулите също тежат. Нерядко един човек изглежда стегнат и слаб, а кантарът показва по-сериозна стойност. Не се паникьосвайте, не се морете с глад, а се хранете здравословно и се движете!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари