Сватбата е съвсем близо и е време за последните два етапа от вашата диета. Издържахте дотук, няма за какво да се плашите!

Седмица преди сватбата

1. Внимавайте със солта

„Тази седмица трябва да намалите приема на натрий. Това означава да спрете хляба (1 парче има 150 мг). Натрият помага задържането на вода, което ще ви накара да изглеждате по-пълна и подута“, обяснява Хънс.

2. Нахранете мозъка

„Нервите ви по всяка вероятност са опънати като струна на китара. Затова заложете на храни, които стимулират невротрансмитерите. Ядките идват на помощ, а и те вдигат нивата на хормона на щастието – серотонин“, обяснява Киркпатрик.

3. Избирайте внимателно плодовете и зеленчуците

„Задължително включете авокадо във вашата диета – то е богато на фибри и калий. Калият помага против подуване. Витамин С (намира се в оранжевите храни) помага за производството на карнитин, който ви помага да изгаряте мазнините за енергия. Папаята пък има храносмилателни ензими, които разграждат протеините, за да се усвоят по-бързо и качествено“ разкрива Илайс Шапиро, автор на Should I Scoop Out My Bagel.

4. Не пропускайте хранения

„Закусвайте 60-90 минути след като се събудите и вкарвайте храна на всеки 3 часа след това. Така ще поддържате метаболизма си, ще имате енергия и няма да позволявате на кръвната захар да се покачи и апетитът да ви контролира точно на сватбения ви ден“, казва Шапиро.

Денят на сватбата

1. Плосък корем

„Това е денят, в който трябва да се чувствате прекрасно в роклята си. Закусете с банан – калият предпазва от подуване. Може след кафето да изпиете и един ментов чай, който да успокои нервите ви. Трябва да се хидратирате добре и ако не ви се пие много вода, хапвайте от време на време някоя краставица. Ако от нерви се запечете, хапнете малко папая с йогурт“, обяснява Киркопатрик.

2. Внимавайте с течностите

Основната ви цел е да останете хидратирани, но не и подути. Внимавайте с кофеина и не докосвайте нищо газирано. Може да пийнете кафе за закуска, фреш и вода. Билковите чайове също са препоръчителни. С алкохола може да се сприятелите чак след като сте хапнали и е настанало време за официалното „Наздраве!“, съветва Гласман.

3. Избягвайте фибрите

В този ден не хапвайте никакви храни с фибри (като броколи), които водят до подуване и газове.