IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо да вкарате зелен чай в диетата си

6 юли 2017 11 00

Той помага по естествен начин да се разделите с излишното тегло

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Пиенето на зелен чай е много прост начин да подобрите теглото си. За целта трябва да пиете по 4 чаши на ден като така ще потиснете апетита си и ще засилите метаболизма си. Препоръчително е да започнете с първата още след събуждане и да пиете по чаша преди всяко ядене. Всеки път, когато ви обземе пристъп на глад, си сипете по чаша.

Зеленият чай от векове е познат на китайците и японците, които пият индустриални количества. В Европа става модерен едва последните две десетилетия и то най-вече покрай свойствата си да подпомага здравословно отслабване.

Как действа?

Намалява приема на въглехидрати

Зеленият чай намалява количеството въглехидрати, което тялото абсорбира. Изследване на университета Познан в Полша разкрива, че 4 грама екстракт от зелен чай драстично намалява храносмилането и усвояването на нишесте.

Повишава метаболизма

Изследванията, направени в университета в Женева, Швейцария, показват, че зеленият чай ускорява метаболизма като по този начин увеличава количеството изгорени калории. Смята се, че това се дължи на катехините, мощните антиоксиданти, които се намират в листата. В допълнение, естественият зелен чай съдържа кофеин (в много по-малки количества от черния чай и кафето), което стимулира храносмилането и повишава прилива на енергия.

Помага за горенето на мазнините в тялото

За да се превърнат в енергия, мазнините в тялото трябва да бъдат разбити в клетките и да се придвижат към кръвта. Екип от Женевския университет също така установил, че хората, приемали зелен чай, горят повече мазнини от тези, които не го консумират.

Ако решите да вкарате зелен чай в хранителния си режим, имайте предвид следното:

• За да увеличите максимално ефекта от зеления чай в процеса на отслабване, трябва да консумирате между 3 и 5 пълни чаши на ден.

• Най-добрият вид зелен чай е на марки, които използват естествени продукти и не съдържат изкуствени консерванти.

• За предпочитане е чаят да се приготвя с листата, вместо в пресовано пакетче. Така е по-ефективен.

• Водата трябва да се излива директно над чая, точно преди да се свари и чашата да се покрие за 3-4 минути.

• Смята се, че пиенето на студен зелен чай помага за изгаряне на повече калории, защото тялото гори енергия да го затопли.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари