IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 знака, че трябва да хапвате повече въглехидрати

23 август 2017 07 40

Не лишавайте тялото си от тях, те са полезни!

Снимка: Pexel

Снимка: Pexel

Фитнес експертите отдавна разпространяват тезата, че силови тренировки + нисковъглехидратна диета = на мускулесто, по-изпито тяло.

„Хапването на повече полезни мазнини, протеини и не повече от 50 г въглехидрати на ден, може да увеличи неколкократно способността на тялото да гори повече калории“, обяснява Карвин Шарп, главен готвач и учен в Националната силова и кондиционна асоциация.

И все пак намаляването на въглехидратите драстично е нож с две остриета и може дори да застраши здравето ви. Как да разберете дали тялото ви се нуждае от още въглехидрати? Ако забележите някои от следните сигнали, които не изчезват в рамките на две седмици, значи определено трябва да увеличите дозата.

Умора

Ако усещате силна умора дори да сте имали лека тренировка, трябва да заредите тялото с гориво. Една ябълка или банан преди да посетите залата е добро начало. И двете имат по 25 г въглехидрати.

Главоболие

Когато тялото ви гори енергия, то произвежда молекули, наречени кетони. Изхвърляте ги от тялото чрез урината заедно с натрия и това може да доведе до дехидратация и главоболие.

Настинка

Въглехидратите помагат на тялото да образува антитела, които се борят с настинки, грип и вируси. Ако намалите приема им (под 100-150 г) на ден има опасност имунитетът ви рязко да спадне и да започнете да боледувате често и продължително.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари