IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слаби без усилие, как го правят?

25 януари 2018 09 00

Наистина е лесно, когато човек прави следните неща

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Имате ли приятелка, която се тъпче като кон, а не наддава и грам? Не е честно, нали?

Докато тайно се надявате да се задави, поглъщайки поредния дюнер или парче пица, се замислете дали всъщност няма някоя „тайна“, която ѝ помага да е във форма. Не всичко е въпрос на късмет и гени!

Потушете глада, не се тъпчете

Да потушиш глада не е същото като да се натъпчеш. По скала от 1 до 10 стройните хора спират, когато стигнат 6, 7. Този навик не е трудно да бъде усвоен, тъй като на мозъка му трябват 20 минути да получи сигнал, че стомахът е пълен. Яжте бавно и дайте време на стомаха да изпрати сигнала.

Контролирайте глада

Пропускането на ядене, не е фатално. Не мислете постоянно за храна и не се паникьосвайте, ако няма наоколо. Поведенческият терапевт Джудит Бек съветва да се тренирате като пропускате хранене (никога закуска). Така ще видите, че гладът не е страшен и дори може да бъде контролиран Не го правете често, но се сблъскайте с него, за да може да го овладеете следващия път, без да се натъпчете с грешните неща в индустриални количества.

Друг фокус

Хората, които без диети са слаби, често се фокусират във всичко друго, но не и върху храната. Когато са на маса, те предпочитат да комуникират, вместо да омитат за секунди всичко в чинията си. Когато концентрацията ви се измести извън храната, става много по-лесно да поемате по-малки количества и да се засищате по-бързо.

Движение

Стройните хора обичат движението и дори не го считат за усилие или бреме. То е техният начин на живот. 10 000 крачки на ден е едно добро начало.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 6 години )