IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за отслабване за суперзаети дами!

23 януари 2018 09 00

Не си търсете оправдания, решение има

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Повечето от вас вероятно работят по 40 часа седмично, грижат се за децата и вършат домакинска работа. Това е доста дори за Супергърл и често служи като оправдание защо нямате време да се погрижите за тялото си.

Кой има сили за спорт след толкова занимания или пък да си следи храненето?! Вие имате и ще ви покажем как.

1. Направете си график на тренировките

Започнете да си водите календар и вижте къде има „дупки“, в които може да вкарате спорт. Така той автоматично става част от ангажиментите ви за седмицата, които няма как да пропуснете.

2. Тренирайте сутрин

Ако трябва ще станете 2 часа по-рано. По-лесно се тренира сутрин, когато още не сте изморени, а и това е прекрасен начин да се събудите. Спортът тонизира и дава енергия.

Дори да не ходите в зала, можете да правите джогинг или упражнения у дома преди да тръгнете на работа.

3. Следете калориите си

Има много мобилни/онлайн приложения, които буквално го правят вместо вас. И ако нямате време за много движение, ще трябва да намалите приема на калории.

4. Подгответе обяда си

В офиса е лесно да се поддадете на изкушения особено по обяд, когато с колегите излизате да поклюкарите и заредите батериите. Вместо да се разкъсвате от избора между парче лазаня/пица и салата, по-лесно е да си приготвите здравословното меню от предния ден.

5. Дръжте здравословни „снаксове“ в офиса

Понякога стресът и напрежението ни карат да се тъпчем с много излишни и вредни храни. Вместо да посягате към шоколада, извадете плод, сурови ядки, кисело мляко, фреш. Запасете се с подобни продукти, които няма да нарушат здравословния ви хранителен план.

6. Пийте повече течности

Заложете на водата. Не само, че тя е полезна и много хора дори не достигат здравословната дневна консумация от около 2 литра, но и тя запълва стомаха. Често гладът е всъщност жажда, особено ако не пиете много течности. Когато усетите глад, изпийте чаша вода и изчакайте 10 минути. Ако все още сте гладни, посегнете към някоя от здравословните закуски, която сте си донесли.

7. Тренирайте с компания

Мотивацията ви за тренировка ще е много по-голяма, ако имате приятна компания. Може да е с партньора ви или приятелка... Важното е общуването с човека да ви носи удоволствие и двамата да имате все пак обща и ясна цел – качествена тренировка.

8. Питие веднъж седмично

Алкохолът е калоричен! И макар често вечер да ви се иска да си сипете една чаша, ограничете тези пориви до веднъж седмично.

9. Бъдете максимално активни през уикенда

Това, че не сте на работа, не означава, че трябва да лежите целия уикенд. И ходенето до супермаркета е движение, но съвсем недостатъчно. Излезте на разходка в парка или планината със семейството и приятелите; покарайте колело/кънки с децата; започнете деня с джогинг; разпуснете стреса със зумба с приятелки и т. н. изборът е голям!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари