За всички, които са отегчени от лишения, за да контролират теглото си, има нова светлина, която озарява тунела по пътя към идеалната фигура.

Е, не искахме да звучи сложно, а само да ви споделим, че доктор Линдзи Браун, фармаколог в университета в Бризбейн, Австралия, е установила, че зеленият чай подпомага естествено процеса на отслабване.

Според нейното изследване 3 чаши дневно от чудесната напитка намаляват съдържанието на мазнини в тялото. И това се случва дори при диета, богата на високо въглехидратни и мазни храни.

Австралийката наблюдавала плъхове, които в продължение на 8 седмици били хранени с изключително калорично. Това довело до удвояване на мазнините в тялото им, както и до повишаване на кръвното им налягане.

След това към диетата на гризачите бил добавен зелен чай в смес с малки количества мента, гроздови семки и маслинови листа. Резултатите били бързи и красноречиви – плъховете отслабнали за кратко време, а и кръвното им налягане се нормализирало.

Всичко това станало, въпреки че в менюто им все още имало и доста храни с високо съдържание на въглехидрати и мазнини.

Според доктор Браун минималното дневно количество от вълшебния чаен микс е 3 чаши, които биха подобрили като цяло здравето на хората.

Ефективната част от комбинацията са зеленият чай, гроздовите семки и особено маслиновите листа. Всички те заедно спират производството на възбуждащи химикали от мастните клетки, които иначе привличат още мазнини и така карат клетките да растат.

Ментата пък се добавя само за повече аромат в случая.

Не ни е известно да има подобна чаена смес у нас, но се надяваме това скоро да се промени. А дотогава вие можете да пиете зелен чай в съчетание с маслинови листа например, те поне се намират лесно.