IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелен чай кара килограмите да се изпаряват

19 ноември 2008 14 47

Магическото число е 3 - толкова чаши дневно от горещата напитка ви трябват, за да се чувствате добре и да изглеждате перфектно

Зеленият чай не само успокоява кожата, но и топи килограми. Снимка: СВ

Зеленият чай не само успокоява кожата, но и топи килограми. Снимка: СВ

За всички, които са отегчени от лишения, за да контролират теглото си, има нова светлина, която озарява тунела по пътя към идеалната фигура.

Е, не искахме да звучи сложно, а само да ви споделим, че доктор Линдзи Браун, фармаколог в университета в Бризбейн, Австралия, е установила, че зеленият чай подпомага естествено процеса на отслабване.

Според нейното изследване 3 чаши дневно от чудесната напитка намаляват съдържанието на мазнини в тялото. И това се случва дори при диета, богата на високо въглехидратни и мазни храни.

Австралийката наблюдавала плъхове, които в продължение на 8 седмици били хранени с изключително калорично. Това довело до удвояване на мазнините в тялото им, както и до повишаване на кръвното им налягане.

След това към диетата на гризачите бил добавен зелен чай в смес с малки количества мента, гроздови семки и маслинови листа. Резултатите били бързи и красноречиви – плъховете отслабнали за кратко време, а и кръвното им налягане се нормализирало.

Всичко това станало, въпреки че в менюто им все още имало и доста храни с високо съдържание на въглехидрати и мазнини.

Според доктор Браун минималното дневно количество от вълшебния чаен микс е 3 чаши, които биха подобрили като цяло здравето на хората.

Ефективната част от комбинацията са зеленият чай, гроздовите семки и особено маслиновите листа. Всички те заедно спират производството на възбуждащи химикали от мастните клетки, които иначе привличат още мазнини и така карат клетките да растат.

Ментата пък се добавя само за повече аромат в случая.

Не ни е известно да има подобна чаена смес у нас, но се надяваме това скоро да се промени. А дотогава вие можете да пиете зелен чай в съчетание с маслинови листа например, те поне се намират лесно.

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
роси ( преди 11 години )
Зеленият чай е фантастичен. Употребявам "Бродуей". Дори и да не отслабнете не се лишавайте от това удоволствие.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
salilinda ( преди 13 години )
имате грешка момичета.... тук става въпрос за истински зелен чай, а не този за разхлабване
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
unusual ( преди 14 години )
И аз обожавам зелен чай. Свикнах да го пия, макар че в началото вкуса ми се струваше ужасен. Отделно че наистина ми влияе добре на метаболизма. :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
twer ( преди 14 години )
аз обожавам зелен чай. Пия по 3-4 на ден и нищо ми няма,човек...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Britmusiclover ( преди 14 години )
3 чаши зелен чай на ден? - Това си е чист мазохизъм ..Не вярвам, че има жени , които са способни да си го причинят ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар