IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пауър йога – за ентусиасти

26 януари 2011 15 06

Енергични пози за цялостна тренировка на тялото

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Пауър Йога е американската версия на класическата Ащанга Йога.

Както самото име подсказва, Пауър Йога е предназначена за по-енергични натури.

Представлява последователност от различни енергични и акробатични пози за цялостнна тренировка на тялото.

Целта на този вид йога е да се раздвижат и контролират тоновете на мускулите и сухожилията, както и да се подобри циркулацията на кръв по цялото тяло.

Резултатът е стройна и гъвкава фигура.

Хората, които предпочитат Пауър Йога имат нужда от по-силно физическо натоварване. Упражненията са много по-сложни от класическата йога.

Пауър Йога се отличава от другите видове Йога по наблягане на физическото от колкото на психическото ниво.

Този вид Йога може да се практикува с цел освобождаване на тялото от стреса и напрежението в мускулите, за антицелулитна терапия, за стягане на коремните и други мускули на тялото.


Чрез различните асани се развива сила и издръжливост, използвайки собствената тежест на тялото, засилва се имунната система и се активира горенето на излишните мазнини, подобрява се концентрацията и волята.

Пауър Йогата е много повече от фитнес - придава гъвкавост на тялото и е особено полезна за спортисти.

Практикуването й осигурява пълно зареждане на тялото с енергия и сила. Освен това изпълняващият я получава усещане за вътрешен мир и спокойствие на всеки един мускул от тялото.

За да се постигнат желаните резултати и освобождаване от стреса и напрежението, е необходимо, Пауър Йогата да се практикува често и да има сериозно отношение към всеки асан.

Още здравни теми

КоментариКоментари

plamen.paskov ( преди 13 години )
plamen.paskov ( преди 13 години )
greenpip ( преди 13 години )
Извинявам се за спама предварително ,http://zakvoline.blog.bg/hobi/2011/02/01/.677302Лесни пари за минимално време :)))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 13 години )
Навремето предпочитахме повечко да четем, сега предпочитаме да пишем ...Това е моят отговор. С йога се занимавам, отпреди последната ти инкарнация и смея да твърдя, че това не е нещо, което се тренира.Дразня се на гръмки журналистически изказвания от типа на "Упражненията са много по-сложни от класическата йога", от повърхносното отношение и от използването на думичката "йога" с рекламна цел.Защото Пауър Йога има толкова общо с йога, колкото Джъстин Бийбър с Моцарт.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
angie85 ( преди 13 години )
Ами, пробвай първо, а после казвай, че е смешно. Тренирам и power, и ashtanga в момента и единствената разлика е, че power йогата не се придържа към строго определения ред на изпълнение на асаните както е при ashtanga примерно. Предполагам, че авторът е искал да изтъкне не, че при power йогата се вързваш на два, а не на един възел, а че изпълнението на асаните е по-диманично. Всяка асана се задържа по 5 вдишвания и издишвания, с изключение на последните асани, когато има 25 вдишвания и издишвания (пример свещ). Няма паузи и почивки.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 13 години )
На мен ми звучи смешно пък, много смешно ..."Упражненията са много по-сложни от класическата йога." Брех, да му се невиди макар, ще да е нещо доста по-сложно от това да се завържеш на възел.Поредната изгъзица, ще ме прощавате за израза! Който се е занимавал поне мъничко с хатха йога, знае, че натоварването при изпълнение на класически йога асани, особено, когато не си достатъчно гъвкав, може да бъде чудовищно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rafael4e ( преди 13 години )