IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 упражнения за събуждане

9 март 2012 07 50

Лесен и бърз начин да влезем във форма сутрин

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Имате ли си някаква любима утринна гимнастика, с която повишавате тонуса си и подготвяте тялото и духа си за предстоящите задачи? Ако нямате – време е да си създадете, такава традиция! Ето, ви няколко идеи за спорт след събуждане, които ще ви поддържат енергични през целия ден. Най-важна е мотивацията!

1. Ходене

Ходенето пеш може и да не е най-забавната идея за сутрешен спорт, но е най-лесната, най-евтината и не изисква специално време – можете да походите на път за работа. Гарантираме ви, че ходенето има много добър ефект върху цялото тяло. 10-15 минутните разходки всяка сутрин ще ви накарат да се чувствате доволни от самите себе си!

2. Йога

Йогата е много подходяща за сутрешен спорт. Това е идеален начин да разтегнем мускулите си и да направим тялото си по-гъвкаво. Йогата „пречиства" ума и действа като „фина настройка" на тялото. Това е перфектен вариант да стартираме деня със спокойна усмивка и без наличието на какъвто и да е стрес.

Снимка: Dreamstime

3. Тежести

Вашата утринна тренировка не би била пълна без някои по-силови упражнения. В последно време хората са склонни да забравят за мускулите си, и да се фокусират върху кардио упражненията. Ако всяка сутрин вдигате леки гири и тежести, не след дълго, тялото ви ще ви се отблагодари с по-релефния си вид.

4. Коремни преси

Има различни видове коремни преси, но най-подходящи за утрото са тези от седнало положение. При тях напрежението в гърба и врата е по-малко, а и са по-лесни за изпълнение. Започнете с 10-15 и постепенно се опитвайте да правите по 30.

Снимка: Dreamstime

5. Скачане на въже

Скачането на въже е стар училищен метод, но е много ефикасно средство за тонизиране на цялото тяло. Скачайте по пет минути всяка сутрин и ще усетите, че всички мускули се включват. Тази тренировка е лесна и не изисква нищо друго освен едно въже.

6. Клякания

Може и да не ги обичате много, но истината е, че кляканията са идеални за стягане на бедрата и задните части. Те са и много бърз начин да влезете във форма сутрин. Освен това усъвършенстват умението ни за пазене на равновесие.

7. Лицеви опори

Лицевите опори са неприятни, особено, за дамите. Все пак, ако можете да направите няколко - начинанието си заслужава! Можете да правите лицеви опори и с опряни в стената или на стабилен стол, ръце. Така, ще усещате по-слабо съпротивление и ще можете да направите повече повторения.

Снимка: Dreamstime

8. Стречинг

И накрая не забравяйте за стречинга! Утринната ви тренировка няма да е същата, ако го пропуснете. Дори да сте започнали с разтягане, не трябва да го забравяте и накрая. Мускулите ви имат нужда от него!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари