Еротични танци за по-добро тяло се практикуват масово в Америка откакто актрисата Шийла Кели (Кибритлии, Любовни квартири) популяризира своята програма S Factor. Това са съвсем нов вид упражнения, който представляват смесица от еротични стриптийз танци и аеробика.

“Не става дума за това как да се научите да правите стриптийз на приятеля си”, уточнява създателката Шийла Кели. “Това са упражнения, чрез които можете да се насладите на красотата на тялото си и всяка една негова извивка.Това е упражнение, което включва в себе си нещо общо между аеробика,йога, танци на пилон и малко стриптийз, колкото да има забавление.”

Упражненията на Шийла Кели са особено полезни за ханша, бедрата, ръцете, цялостния тонус, гъвкавостта на тялото и разбира се сексуалната активност.

Освен студиото си в Лос Анджелис Шийла Кели е отворила и още няколко в други градове на Щатите, като последното място където се практикуват упражненията й е новооткрит център в Хърватска.

Една от най-ревностните фенки на новия тип упражнения е актрисата от сериала “Отчаяни съпруги” - Тери Хатчър.

Шийла се запалва по танците след снимките за филма “Dancing at the Blue Iguana”, където играе ролята на танцорка на пилон.

Малко след като пуска книгата и видеоуроците си на пазар,а се появяват цял куп подобни упражнения, експлоатиращи идеята смесица между стриптийз и аеробика, като най-известното от тях е стриптийз аеробиката на Кармен Електра. Засега специалистите препоръчват обаче оригинала.

Вижте упражненията