IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красиви крака със силни бедра

5 октомври 2012 06 00

Или защо да не забравяме за бедрените мускули?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето мъже се интересуват от това да оформят големи бицепси и трицепси и понякога забравят за краката си.

А честно казано е смешно да видиш по бански някой як мъж с хилави крака. Здравите, добре оформени крака също са важни за излъчването и визията на един мъж, а и на една жена.

А четириглавият мускул е този, който оформя най-вече бедрата отпред.

Бедреният мускул е най-масивният в нашето тяло. Той ни помага да тичаме, да ходим, да седим, да скачаме. Когато този мускул е слаб, напрежението в колянната става е по-голямо и това води до наранявания на тази става.

Заседналият начин на живот, особено в напреднала възраст, води до мускулна слабост в бедрата. Същото важи и за по-младите хора, които изобщо не спортуват. Когато мускулите са слаби, налягането по време на движение се измества от бедрото към коляното и причинява дискомфорт по време на ходене.

Това е преди всичко въздействие на слабите долните мускули на тялото - което означава, че и прасците са слаби освен бедрените мускули.

Ако искате здрави и красиви крака, като тези на Риана, например,  вижте тези лесни съвети на фитнес инструктурката Джродин Стейдж. Тя предсавя упражнения за изграждане и тонус на този толкова важен мускул, така че да избегнете всякакви контузии в коляното:

- Клякайте напред като редувате всеки крак. Трябва да се движите бавно, но да не усещате неприятен натиск върху коляното си. Петата на задния крак не трябва да докосва земята зад вас. Коляното на задния крак не трябва да докосва земята.

- Повдигнете крака нагоре към корема си, докато го свивате в коляно. Правете упражнението в няколко серии.

- Седнете върху голяма топка и вдигнете единия си крак, докато държите другия разтегнат напред. Спрете с повдигането на крака в точката, където коляното започва да се огъва. Това е отлично и просто упражнение, което включва напрежение в прасците и долните коремни мускули. Правете го в серии като редувате краката.

- Застанете с гръб към стена на разстояние, така че ръцете ви да я стигат лесно, когато ги опънете. Поставете двете си ръце на стената, за да неутрализирате гръбнака и сгънете крак в коляното като го приберете към стената. Ако след това леко се облегнете назад с раменете си, това упражнение ще работи за целия бедрен мускул и за корема ви. Бъдете много внимателни да не напрягате коленете си прекалено много, тъй като те са много уязвими.

- Седнете в почти легнало положение на велоергометъра и започнете да въртите педалите като леко увеличавате трудността на всеки 5 - 10 секунди докато достигнете ниво, което да ви затруднява.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари