IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гола йога не носи оргазми, а себепознание и комфорт

5 февруари 2014 09 40

В Челси студентите могат да опознаят себе си и да заобичат тялото си в групови занимания без дрехи

Снимка: plancksconstant.org

Снимка: plancksconstant.org

Често се говори, че освен всичко останало, йогата може да подобри и сексуалния живот. Представете си как би подействало на либидото ви да практикувате йога голи! Точно такъв клас се предлага в Челси, Англия, само че създателите му нямат за цел да отприщват сексуална енергия, а да накарат хората да се чувстват добре в кожата си.

Нестандартният клас по йога за студенти се провежда в студио Bold & Naked, като на официалната страница на клуба идеята му е обяснена по следния начин: „Докато мнозина асоциират голотата със секс, в голия йога клас сме доста далече от тази идея. Става въпрос за това да се почувстваш удобно в кожата си и да се сдобиеш с тази невероятна увереност.

Практикуването на йога гол те освобождава от всички негативни емоции, свързани с тялото ти и ти позволява да осъществиш по-дълбока връзка с него и заобикалящия те свят“.

Едно посещение в тези часове струва 25 долара. Интересното е, че може да си избереш клас само с голи представители от твоя пол, както и смесени класове.

Снимките в студиото са абсолютно забранени, както и достъпът на външни хора, които не взимат участие.

Често по време на класовете голият инструктор докосва практикуващите, за да коригира движението им, а освен това има и упражнения по двойки. Но създателите на тези занимания са категорични, че в допира няма сексуален подтекст.

„Докосване по сексуален начин не се толерира и ако се забележи подобно нещо, въпросният участник е молен да напусне класа. Веднъж изгонен от часа, съответният човек повече не може да посещава занятията по йога“, категорични са инструкторите от студио Bold & Naked.

Те толкова упорито искат да разграничат голотата от секса и класовете си по гола йога от него, че дори с големи букви на сайта си са отбелязали: „Ако търсите оргазъм сте на грешното място“.

И все пак човек невинаги може да заповядва на тялото си, така че има случаи, в които господата в смесените групи получават ерекция. Разбира се, те не биват изгонени заради това, а инструкторите ги „успокояват“, че когато се потопят в движенията, либидото им ще се успокои.

Голата йога не е ново явление. Тя е модерна в Америка през 60-те години на миналия век, когато е част от хипи културата. През 1975 г. дори е създаден кратък документален филм с името „Голата йога“, който е номиниран за „Оскар“ в категорията за кратки документални филми.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Аз не виждам проблем същите упражнения да се правят с фини бели дрехи,например.Освен това либидото ми може да пострада,след като нечий космат г*з се разтвори пред мен в цялата си естественост.Това е факт.Много мъже,присътвали на раждането на децата си,после имат страх от секс след като са видели анатомиите ни не в копринено бельо.Точно хипи културата и нейната естественост донесе хиляди деца,които не си знаят родителите и домовете,тъй като са отглеждани в комуна.Не,мерси.И сега някакви са решили да се правят на интересни,за да припечелят от глупаците.Най-малкото можеха да направят опознаването отделно жени и мъже,айде тарикати.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар