IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо е по-добре да тренирате сутрин

20 март 2014 06 19

Причините, заради които трябва да изберете да спортувате в ранните часове на деня

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Сутрешната тренировка има редица предимства пред останалите периоди, в които човек може да тренира. Всъщност много хора се стряскат от мисълта, че трябва да се събудят доста по-рано от обичайното, за да тренират.

Разбира се, повечето жени и мъже обичат да си поспиват, но в крайна сметка ранното ставане е въпрос на навици и желание. Така че ето кои са истинските причини, които могат да ви убедят, че сутрешните упражнения са най-добрият избор за вас:

1. Винаги сте в кондиция. Много по-добре е да започнете деня си енергизирани, отколкото да опитвате да тренирате след 8-часов работен ден, а понякога и „едно малко“ след работа. Сутрешните упражнения дават тонус за целия ден, който ви зарежда и ви кара да се чувствате страхотно.

2. Ще изгаряте мазнини, когато най-много имате нужда. Когато човек залага на сутрешната тренировка, това автоматично активизира неговия метаболизъм. Това означава, че когато метаболизмът е по-бърз още от сутринта, той ще гори повече калории през деня, отколкото ако тренирате привечер.

3. По-лесно ще се съсредоточавате. Когато тренирате рано, избягвате досадните позвънявания или съобщения, с които ви притесняват на всеки 10 минути. Вероятно повечето ви приятели или колеги още не са се събудили, когато вие доволно тичате на пътеката. По-голямата концентрация върху упражненията води до по-добри резултати и по-приятно извършване на физическа дейност.

4. Ще избегнете тълпите. Обикновено фитнесите са по-малко населени именно в сутрешните часове (за разлика от вечерните). Това означава, че имате по-голяма свобода – да използвате когато и които уреди пожелаете, без да се съобразявате с останалите.

5. Или няма да избегнете фитнеса изобщо. След дълъг и уморителен ден на работа ще имате ли толкова голямо желание и сили да отидете на фитнес? Ако и вие отговаряте като останалите хора с „не“, значи е по-добре да заложите на сигурното и да ходите сутрин, когато със сигурност имате достатъчно енергия и никакво оправдание.

Снимка: Dreamstime

6. Ще си създадете здравословен тонус за деня. След тренировка човек чувства прилив на ендорфин, което повишава неговото настроение и неговата енергия. В това състояние на ума човек е по-малко предразположен към избор на нездравословна храна. Обикновено хората се чувстват толкова добре, че искат да продължат деня си с полезни навици и по тази причина да се хранят здравословно.

7. Не е необходимо да се събуждате чак толкова рано. Може да опитате някоя интензивна, кратка тренировка. 15 минути ще ви бъдат напълно достатъчни, за да тренирате ръце и корем, например.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
добре е да се тренира, когато организмът е субъден
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар