IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо бърпитата са подходящи за всеки ден?

24 април 2014 09 12

Вижте как може да си осигурите забавни интензивни тренировки всеки ден

Снимка: Thinkstockphotos

Снимка: Thinkstockphotos

Това са онези упражнения, които или много обичате, или истински ненавиждате, но те носят толкова много ползи за физическата ви форма, че това им спечели небивала популярност. Не отричаме трудността на изпълнението им, но може би ползите им надделяват над малкото им недостатъци. Бърпитата са включени в почти всички видове тренировки. Но причината е тяхната ефективност и функционалност. Как да правите бърпети?

Има няколко различни вида, но основното е да не се отказвате и не е нужно да се изправяте при отскока докрай. Възможно е да сте и леко присвити – важното е, че действате.

Ето 5 причини, които ще ви убедят, че бърпитата, независимо дали ги изпълнявате перфектно или не, са всъщност перфектните упражнения за цялото ви тяло.

1. Те работят върху цялото тяло.

За разлика от упражненията за отделни мускулни групи, бърпитата действат върху всички мускули едновременно. В същото време изгаряте и много калории, за което е отговорна интензивността. Т. е. ако я увеличите, ще увеличите и изгарянето на мазнини. А ефектът продължава през целия ден.

2. Няма нужда от специална зала.

Единственото, което ви трябва, е собственото ви тяло. Дори и да сте на дълъг път, спрете колата и направете няколко бърпети. Това ще прероди мускулите ви. Освен това, упражненията с телесно тегло са страхотни, защото оказват толкова въздействие на мускулите, колкото е нужно на всяка отделна група.

3. Бърпитата ще ви направят по-силни.

Тези упражнения са най-сигурният пример за функционалността на фитнеса. Те ще ви помогнат не само да загубите тегло, да стегнете формите си, но и да се представяте по-добре в ежедневните си дейности. Работите за рамене, гръден кош, ханш, мускулите на краката и ръцете и всъщност повечето основни мускули в цялото тяло. Само след няколко подскока, ще почувствате как мускулите ви се превръщат в олово, но с времето това ще ги направи по-силни.

4. Те повишават издръжливостта ви.

Ако искате да влезете във форма бързо, независимо дали целта ви е да участвате в маратон или да изглеждате добре за лятото, започвайте с бърпети всеки ден. Дори и само 10 броя ще ви накарат да се почувствате по-силни и енергични, а след 10 дена ще можете да правите вече 20. Струва си да се задъхате, но да раздвижите цялото си тяло и самочувствието си.

5. Те са чудесно допълнение към всяка тренировка.

Бърпитата са динамични и не са скучни, което ги прави много привлекателни за сериозните трениращи.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

silvia ( преди 9 години )
Абе няма ли еквивалентна дума в българския език,омръзна ми да чета всеки ден всякакви чуждици,на всичкото отгоре неграмотно написани!! АМАН
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
кики ( преди 9 години )
Бирпита са според мен... и покажете как се изпълнява упражнението!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ЕХО ( преди 9 години )
Не се ли казва бърпита ? Какви са тези бърпети ? Много сте неграмотни.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар