IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да успокоите мускулите след тежка тренировка

14 юли 2014 10 21

Научете се не само да товарите мускулите, а и да ги освобождавате от напрежението

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Понякога се засилваме във фитнес залата и започваме да се потим без спирачки. Това не е полезно, защото води до пренапрягане на мускулите и ставите и може да ви контузи. По-добре правете всичко в умерени граници, но ако все пак сте ги прескочили и чувствате тялото си пренапрегнато след тренировка, ето какво можете да направите, докато сте още в залата:

Разтягане с щанга

Седнете на пода и поставете една щанга така, че подбедрицата ви да се пада на лоста между двете тежести в края. С единия крак се подпрете на едната тежест и с бутане търкаляйте щангата напред и назад, така че да масажира напрегнатото място.

Ластична лента

Завържете лентата към някаква опора, така че тя да е на височина малко под таза ви. Вържете я така, че да може да мушнете бедрото си през нея, без да се налага да придържате с ръце. Промушете единия си крак вътре и се отдалечете от застопорената точка, така че да усещате леко съпротивление на лентата. С крака, който сте вкарали в нея, приклекнете така, че коляното да опре в пода, а другото стъпало използвайте за опора. Лентата ви дърпа напред, но вие внимателно пружинирайте напред-назад, така че да освободите бедрените мускули от напрежението.

Фитнес топка

Седнете на фитнес топката, така че коляното ви да образува прав ъгъл. Със стъпала се приплъзнете максимално назад, без да ги отлепвате от пода. Задръжте няколко секунди и върнете в изходна позиция.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
определено има нужда от това след тренировка!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар