IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стари, но златни

25 юни 2014 08 45

Упражненията, без които не можете!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Мързелът не е извинение да пропуснете своята тренировка, Мръсният анцуг или липсата на излишни средства също. Който иска да тренира, намира начин дори и у дома. Има толкова много класически упражнения, които ще свършат чудеса с тялото ви, стига да имате воля да започнете. Дори 15 минути на ден са достатъчни да се тонизирате и да работите за мускулите си.

Лято е, мирише на море, така че спрете с извиненията. Ето 6 златни класически упражнения, които ще ви помогнат да влезете в топ форма, ако сте постоянни.

Лицеви опори

Те са много добро упражнение, тъй като натоварват всички мускулни групи. Правете ги с изправен гръб и без дупето ви да стърчи нагоре.

Навеждане с прилепване на длани до пода

В тази поза работите за гърдите, гърба и раменете си. Бедрата ви трябва да са изпънати, а дланите плътно залепени за пода. Погледът е надолу.

Клекове

Перфектни за вашето дупе и задна част на бедрата. Не се навеждайте напред и разкрачете стъпалата на широчината на раменете. Гърбът е изправен.

Напади

Едва ли има по-добро упражнение за дупето и бедрата ви от нападите. Старайте се да направите широк разкрач, гърбът е изправен, ръцете на кръста, а коляното точно над стъпалото.

Повдигане на таза

Много хора подценяват това упражнение, защото им се струва прекалено лесно. Опитайте обаче да повдигнете дупето от пода 30 пъти и ще усетите веднага как мускулите ви работят. Коремът и коленете трябва да са на една линия във финалната фаза на упражнението.

Клек-скок

Няма професионален атлет, който да не прави това упражнение. То натоварва всички мускули и се обзалагаме, че може да ви докара мускулна треска. От клек се изтласкайте силно нагоре, като ръцете сложете зад тила, за да не си помагате с тях.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )