IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да премахнете мазнините на корема

30 август 2014 06 00

За да се радвате на още по-сексапилна фигура

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Коремът е една от най-проблемните зони в цялото тяло. Мазнините, натрупани там, се премахват изключително трудно и човек се нуждае от силна воля и много усилия, за да постигне целта си.

Освен това мазнините по корема не само не са особено привлекателни, но и могат да бъдат предпоставка за проблеми със здравето.

Ето няколко полезни съвета как може да премахнете мазнините от корема:

1. Никога не спирайте да се движите. Висцералната мастна тъкан, както се нарича тази на корема, се повлиява добре от аеробни упражнения. Бягане, колоездене или плуване – може да заложите, на което и да е от тези неща. Скорошно проучване показва, че джогингът, равняващ се на почти 20 километра на седмица, е достатъчен, за да стопи мазнините на корема.

2. Не забравяйте протеина. Знаете, че протеинът е от съществено значение, когато искате да отслабнете. С напредване на възрастта тялото започва да произвежда повече инсулин, който пък от своя страна улеснява съхранението на мазнините (особено около корема). Диетата с високо съдържание на протеин може да ви предпази от инсулинова резистентност, съветват експертите.

3. Заложете на оцета. Затлъстелите хора, които консумират една или две супени лъжици оцет дневно в продължение на две седмици, показват значително намаляване на мазнините в тялото. Особено голям ефект има върху висцералната мастна тъкан, показва японско проучване. Една от теориите е, че оцетната киселина в оцета произвежда протеини, които изгарят мазнините.


4. Практикувайте йога. Ако нямате възможност да посещавате курсове по йога и да правите различни видове упражнения за релаксация, опитайте просто дълбоко дишане. То също може да ви помогне, защото ключът се крие в по-ниските нива на стрес хормона кортизол, който се свързва с коремните мазнини.

5. Спете по-добре. Редовното недоспиване (по пет часа или дори по-малко) увеличава количеството мазнини в коремната област, сочи проучване. Както вече добре знаете, трябва да се стремите да спите по около осем часа на ден.

6. Пийте чай. Хората, които тренират умерено и консумират зелен чай, са склонни да отслабнат повече около корема, отколкото тези, които само тренират. Това показват данните от изследване, което отново акцентира върху антиоксидантите, съдържащи се в зеления чай.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Имате грешка. ,,Висцерална,, се нарича мастната тъкан около вътрешните органи ВЪТРЕ в корема. Мастната тъкан ПО корема си е просто мастна тъкан по корема. Щом не сте медицински сайт, нямайте претенциите да използвате медицински термини. Смешно е.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар