IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да разберете преди да изберете фитнес зала

5 септември 2014 11 00

За да не се разочаровате след това

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За повечето хора тръгването на фитнес е нещо, което са отлагали дълго време и нещо, което едва ли правят с най-голямото удоволствие на света. Ако и вие спадате към групата на неособено мотивираните трениращи, трябва да внимавате преди да си изберете фитнес зала.

Дългосрочните фитнес отношения са почти толкова сериозни, колкото дългосрочните любовни отношения. Трябва да се уверите, че избраният фитнес ще отговаря на всичките ви нужди и няма да ви разочарова. Защото когато желанието за тренировки е твърде оскъдно, вие сте способни да се откажете заради най-малкото нещо, което не ви допада.

По тази причина следвайте този списък, преди да направите финалния избор на фитнес зала и разберете следните неща:

1. Дали инструкторите са добри.

Ако решите да посещавате часове по йога, пилатес и т. н., най-разумно би било първо да отидете един или два пъти само за проба. Не се обвързвайте с постоянни посещения, защото инструкторът може да не ви допадне. В случай, че има нещо, което не ви харесва, трябва да бъдете свободни да опитате на друго място.

2. Има ли достатъчно уреди във фитнеса?

Отивате във фитнес залата и сте си отделили час и половина за тренировка. Какво се случва обаче, ако се налага да чакате по 10-15 минути преди да се качите на половината уреди? Уверете се, че спортните уреди са достатъчно на брой, за да отговарят на заетостта на фитнеса.

3. Дали хората са доволни от дадената фитнес зала.

Най-лесно може да научите за плюсовете и минусите на нещо, като съберете няколко гледни точки. Докато сте в съблекалнята или след класа по йога, попитайте някой за неговото мнение относно фитнеса. Ако чувате едни и същи положителни неща, изглежда сте намерили своето точно място.

4. Часовете удобни ли са за вас?

Това е особено важно, ако решите да посещавате класове по нещо. В другия случай също е добре да разберете дали работното време на фитнеса ви устройва – от колко часа отваря сутрин и кога затваря вечер. Какъв е работният график през почивните дни?

5. Хигиената на достатъчно високо ниво ли е?

Никак няма да ви се тренира, ако отидете на фитнес, където отчаяно искате да дезинфекцирате всеки уред, който използвате. Изключително важно е фитнесът да има добра хигиена, за да не се притеснявате от подобни неща.

6. Заслужава ли си цената?

И не на последно място – мислите ли, че фитнес залата си заслужава парите? Не бързайте да си взимате карта за неограничен достъп, ако реално не можете да ходите повече от 8 пъти в месеца, например. Най-добре занижете броя на посещенията, които искате да правите, защото в повечето случаи те се различават от действителността.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари