IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберете перфектния спортен сутиен за тренировките си

11 март 2015 06 24

Комфортът е най-важен

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Облеклото по време на тренировка е почти толкова важно, колкото и самата физическа дейност. То трябва да е леко, удобно, разтегливо и да не притиска кожата допълнително.

Жените трябва да се погрижат за още един елемент – спортния сутиен/потник, който да осигурява комфорт на гърдите им без да ги наранява.

Дамите често пренебрегват тази част от екипа си, но това може да доведе до заболявания и промяна на формата на бюста. Изследване на Shock Absorber показва, че една трета от представителките на нежния пол са склонни да се откажат от физическото натоварване, само защото имат неудобен сутиен.

За да нямате излишни извинения да кръшнете от спорта, ето и няколко съвета на какъв тип потник/сутиен да се спрете. Специалистът д-р Джоана Скър сподели следното:

1) Спрете се на еластично трико/памук, което да не образува алергия или неприятно търкане в кожата.

2) Чашките трябва да са широки и не просто да повдигат гърдите, а да ги обхващат целите, така че да нямат пространство да мърдат при подскачане.

3) Долната част на спортния сутиен/потник, трябва да е под гърдите, а не да ги „настъпва“.

4) Препоръчителни са широките презрамки, които по-добре прилепват за тялото и придържат плътно дрехата.

5) Важно е сутиенът/потникът да няма метални или пластмасови елементи по себе си, за да не провокира зачервявания при движение и търкане.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари