IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Йога ви прави по-добър човек?

17 декември 2014 16 42

7 изненадващи начина

Снимка; thinkstockphotos.com

Снимка; thinkstockphotos.com

Има много начини, по които йога практиката ви прави по-добър човек, без дори да го осъзнавате. Тя не само ви помага да изглеждате по-добре външно, но и наистина облагородява духа ви – вярвате или не.

Йога е страхотна система от упражнения, която държи във форма мускулите, ставите и сухожилията ви, но и понижава кръвното ви налягане, облекчава симптомите на тревожност и депресия и може да ви накара да изглеждате и да се чувствате по-млади и по-щастливи.

Ето и как точно йога ви прави по-добри:

1. Йога ви прави по-силни психически.

Йога практиката тонизира цялото тяло, особено ръцете, дупето и бедрата. Ако вашето самочувствие се нуждае от тласък, йога може наистина да ви помогне. Многобройни проучвания показват, че тази система от упражнения помага на човек да се опознае по-добре, а оттам и да стане по-уверен и да разгърне потенциала си. След като известно време практикувате йога ще осъзнаете, че сте станали много по-силни и физически, и психически.

2. Тя ви прави по-спокойни и подобрява концентрацията ви.

Йога е един от най-добрите начини човек да се пребори с ежедневния стрес. Който се занимава с тази практика редовно знае, че тя го прави по-спокоен и съсредоточен и като цяло го кара да бъде по-позитивно настроен към живота и да не се вживява в проблемите си прекалено.

3. Тя ви прави по-смирени

Йога практиката може да ви направи по-добър човек, давайки ви едно чувство на смирение. С една дума, човек се учи на търпение и упоритост, които са му полезни в живота. Вие ще се научите да признавате грешките си и да си ги прощавате, а това ще ви накара да се чувствате по-комфортно спрямо факта, че имате несъвършенства.

4. Тя ви прави по-щастливи и енергични

Йога стимулира мозъка, оттам и производителността. Когато се чувствате тъжни или уморени, намерете няколко минути, за да практикувате йога и ще видите резултата. Вие ще бъдете много по-щастливи и енергични след това.

5. Тя прави тялото ви по-здраво

Йога може да ви помогне да се стегнете и да отслабнете, но по-важното е, че тя прави тялото ви по-здраво. Тя подобрява вашата гъвкавост и баланс, предпазва ставите ви и като цяло ви прави по-издръжливи.

6. Тя подобрява стойката ви

Хората, които имат красива стойка, изглеждат по-атрактивни, здрави и самоуверени, отколкото тези, които стоят в отпусната поза. Ако искате да подобрите стойката си, йога практиката е точно за вас!

7. Тя подобрява тена на кожата ви

Йога подобрява циркулацията на кръвта във всяка област на тялото. Този факт води до естествен тонус на кожата, а оттам и тенът става по-сияещ. Упражненията подобряват кръвообращението от главата до петите и затова дори бузите ви може да започнат да изглеждат по-розови.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

..... ( преди 9 години )
Не познавам човек, който да е станал по-добър човек, практикувайки йога. По-гъвкав и с по-изправена стойка, да. Но не и по-добър в чисто човешки план. В Индия, където се практикува като хилядолетна традиция, да, може би. Но не и тук, където се е превърнала в мода сред кифленските среди.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар