IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мисълта за спорт ни прави по-силни

13 януари 2015 07 49

Ако ви мързи да спортувате, поне си мислете за упражнения най-малко по 10 минути на ден

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Преди време Арнолд Шварценегер заяви, че чувството да тренираш е равносилно на това да правиш секс. Сега учените твърдят, че само мисълта за спорт прави чудеса с тялото ви.

Изследователски екип от университета в Охайо направи интересен експеримент, с който доказа, че ако човек мисли за упражнения, подобрява физическата си форма.

В опита са взели участие две групи, като първата е трябвало да си представя как вдига тежести в рамките на 11 минути 5 пъти седмично. Другата група не е имала подобна задача. Физическите параметри, сърдечният ритъм и мускулите на двете групи са били мерени редовно и след четири седмици се оказало, че участниците в първата група са станали по-силни и по-здрави, пише Daily Mail.

С този опит учените доказват, че има силна връзка между мозъка и тялото. Учените вярват, че подобни ментални упражнения могат да бъдат прилагани при пациенти с мускулна атрофия, които да подсилят тялото им.

Професор Брейн Кларк – ръководител на екипа, провел изследването – вярва, че с умствени изображения много хора в напреднала възраст и с различни физически проблеми биха могли да поддържат тялото си във форма.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари