IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 знака, че е време да промените тренировката си

3 февруари 2015 07 41

Тялото не лъже

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Като всяко нещо, спортът омръзва и трябва постоянно да променяте упражненията, за да имате резултати и да се чувствате мотивирани. Вероятно някои активности ви действат по-добре и влизате по-лесно във форма с тях, но това не означава, че трябва да се придържате единствено и само към тях.

Мускулите имат памет и когато свикнат на определен тип движение, то спира да подобрява силата и формата им.

Ето и кои са знаците, които ще ви подскажат, че е време да смените своята спортна програма:

Нямате резултат

Вече месец правите едно и също нещо и откакто свалихте 2кг първата седмица, не виждате промяна. Това е така, защото тренирате само една определена мускулна група и не ѝ давате възможност да излезе извън зоната си на комфорт, т. е. не я провокирате и не я натоварвате на максимум.

Имате постоянно болки

Още при първата болка след тренировка, трябва да анализирате какво я причинява и да направите промяна. Вероятно натоварвате прекалено много някоя част от тялото и тя не може да се възстанови. Това води до сериозни травми и прави тренировката ви напълно неефективна.

Скучно ви е

Спортът не е просто начин да поддържате форма, а и удоволствие. Постоянното повторение на едни и същи упражнения води до рутина, демотивация и пълна скука, която ще ви накара да тренирате на автопилот.

Преуморени сте

Не е нужно всеки ден да се бъхтите в залата като животно. Някои тренировки са по-тежки, други по-леки. Много е важно да давате на тялото си шанс за почивка и възстановяване. Направете си няколко програми, които да редувате, за да има от всичко.

Губите сила

Дори да тренирате само и единствено за да отслабнете, трябва да включите различни упражнения, които да подсилят мускулите ви. Ако постоянно залагате на кардиото, вие може и да свалите видимо килограми, но ще отслабите важни мускулни зони, които накрая ще ви карат да се чувствате постоянно уморени.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари