IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йога практики за събуждане

3 април 2015 04 23

Заредете се с енергия още в началото на деня

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В последните няколко години все повече хора се обръщат към йогата. Дали заради това, че е „модно“, дали защото искат да приличат на своите кумири – известните личности, или просто защото имат нужда да направят нещо добро за себе си.

Всъщност няма значение каква е причината, важното е, че ползите от практикуването на йога не са две или три.

Голяма част от хората, които започват да се занимават с нея, много скоро усещат някои от тях и по тази причина вече осъзнато правят своя избор да продължат с йогата.

Както вероятно знаете, тези практики успешно намаляват стреса, което е изключително важно и полезно, имайки предвид забързаното ежедневие, в което ни се налага да живеем. Йогата има положително въздействие и върху тялото, включително повишаване на имунитета.

В случай, че нямате възможност да ходите на йога, предлагаме ви сутрешна практика за събуждане. За нея ще са ви необходими около 20 минути, което може да ви се стори невъзможно рано сутрин, но пък ако го направите, ще се заредите с енергия за целия ден.

Достатъчно е да имате подходящо място, удобна постелка и достатъчна концентрация, за да следвате тези насоки:

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари