IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 начина да вкарате неусетно фитнеса в ежедневието си

10 февруари 2016 06 00

И как мускулите ви да се оформят неусетно

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Прекалено уморени сте за фитнес? Нямате време за спорт и постоянно си намирате оправдания? Е, тялото ви е на друго мнение и отчаяно копнее за малко грижи, за да може отново да се почувства тонизирано, а и е време да влезете в дънките си, тъй като пролетта наближава и скоро ще свалите катовете дрехи.

Не си търсете оправдания, а използвайте всяка възможност. Знаете ли, че не е нужно да се потите часове в залата, за да имате изваяни форми? Може да ги постигнете с някои лесни упражнения, които да вкарате в ежедневието си. Например:

Бързо ходене

Бързото ходене повишава сърдечния ритъм и горенето на калории, както и метаболизма. Ходете на високи обороти поне 30 минути на ден.

Качвайте стълби

Има куп причини да зарежете асансьора. Качването на стълби действа върху мускулите по цялото тяло. А ако прескачате по една с изправен гръб, дори натоварвате коремните мускули.

Стягайте дупето и бедрата

Дори да не се движите може да стягате бедрените и седалищните мускули с леки стискания и отпускания. Правете го в продължение на около 15 минути всеки ден и резултатите няма да закъснеят.

Изправена стойка

Тя подобрява гръбначните мускули и освен това ви кара да изглеждате по-уверени и стройни.

Упражнения за гърба

Докато си седите зад бюрото си представете, че трябва да задържите молив между плешките си. Изправете гърба и се опитайте да ги докоснете, после отпуснете. Правете това 10-15 минути всеки ден.

Бицепси по време на шопинг

Разпределете торбите така, че да тежат приблизително по равно в двете ви ръце. Долепете лакти до торса и вдигайте торбите, така че ръцете ви да образуват прав ъгъл след свивка в лактите. Отново 10-15 минути на ден са напълно достатъчни да напрегнете бицепсите.

Домакинска работа

Миене на чинии, простиране, гладене, чистене на прах, пускане на прахосмукачка – всички тези досадни домакински задължения са чудесен фитнес за цялото тяло.

Правете повече секс

Не само, че той е чудесен начин да се отървете от стреса и да се заредите с енергия, но и гори калории и тонизира.

Разхождайте се, докато говорите по телефона

Човек отговаря на десетки обаждания по телефона всеки ден. Вместо да лежите доволно на дивана с апарата в ръка, се разхождайте, докато комуникирате с другите.

Спете добре

Доброто здраве е равно на достатъчно почивка. Спете минимум по 6 часа на денонощие, за да може организмът ви да възстанови загубените сили и да е във форма за нови предизвикателства.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари